Het was een mooie voetbaldag op Laakkwartier. Om 16.00 uur Swansea - Haaglandia (wat 10-0 werd) en om 19.00 uur ADO Den Haag - FC Oss. En het mooiste voor de supporters, twee duels voor de prijs van 1. Het mag in deze tijd ook wel eens meezitten. Helaas werd de uitslag bij onze eigen ploeg iets minder spectaculair dan bij het eerste duel, het team van Maurice Steijn bleef steken op 1-1.

De spelers van ADO Den Haag pakten als voorbereiding op hun eigen wedstrijd nog lekker een helftje mee van Swansea. Michiel Kramer was er wel bij, maar had wat last van een knie en werd met het oog op het duel met Swansea zaterdag aan de kant gehouden. Ook Mike van Duinen kwam nog niet in actie, maar zijn revalidatie verloopt goed. Bij FC Oss viel oud-speler van ADO Den Haag Lorenzo Piqué op. Of eigenlijk juist niet, want de meeste Haagse mensen herkenden hem niet nu zijn immense bos rastaharen teruggebracht zijn tot een korte coupe.

De spits van Top Oss, Danny vd Meiracker liet zich in de openingsfase meteen zien. In de derde minuut kwam hij al alleen voor keeper Martijn de Zwart te staan, maar deze laatste bleef het meest koel en dook bovenop de bal voordat de Osse spits iets kon uitrichten. De wedstrijd kabbelde vanaf dat moment eigenlijk vrij lang door zonder dat er heel veel gebeurde.

ADO Den Haag kwam wel met regelmaat in de zestienmeter van FC Oss, maar wist daar niet door de mêlee van spelers heen te komen. Een vrije trap van Ricky van Haaren in de 38e minuut was nog het meest gevaarlijk. De hoek en de krul waren perfect, alleen de snelheid van de bal niet waardoor de keeper op tijd in de hoek stond. Afstevenend op een 0-0 bij de rust, gebeurde er dan toch nog wat. Tom Beugelsdijk kreeg op de rand van de zestien de bal tegen zijn arm. consequentie, penalty. En Vd Meiracker benutte dit buitenkansje feilloos. 0-1 Bij de rust dus.

Vooraf was het plan het gehele team na 60 minuten te wisselen, maar nu kwam Steijn in de rust al met zeven wissels. Meeuwissen, Tira, Chery, Gouriye, Meijers, Wormgoor en Esajas kwamen erin en het had inderdaad effect, het tempo ging omhoog. Chery baarde na drie minuten al opzien met een mooie no look pass om spits Tira, ADO Den Haag ging meer druk zetten. Catalin Tira leek vanaf het hoekje van de zestien te scoren, toen hij uit stilstand de bal over zijn twee tegenstanders en de keeper heen wipte. Helaas eindigde zijn mooie poging op de lat.

In de 60e minuut kwamen Bakker, Merencia, Holla en Fecunda erin en aanvoerder Holla, die de band overnam van Dion Malone, leek met zijn neus in de boter te vallen. Esajas versierde meteen een penalty en Holla staat er nu eenmaal om bekend die goed te nemen. Maar het kan natuurlijk een keertje mislukken. Dat was nu het geval, de keeper zat ertussen. Dus nog geen gelijkmaker. ADO Den Haag bleef wel doorgaan. Tira leek een mooie kans te krijgen, maar werd op randje buitenspel afgevlagd. Holla schoot een vrije trap nog net naast, een schot van Esajas miste net het benodigde venijn. En uiteindelijk kwam de goal dan toch, een kopbal van stageloper Tira. En hij was er dolgelukkig mee, vierde het doelpunt uitbundig. Dit is wat hij wilde laten zien. Eindstand dus 1-1 en de twee goals die ADO Den Haag tot nu toe tegen kreeg in de oefenreeks kwamen van de penaltystip. Een veldgoal tegen is nog niet gevallen. Laten we dat nog maar een tijd volhouden!