De beloften van ADO Den Haag zijn er niet in geslaagd de laatste uitwedstrijd van dit seizoen in winst om te zetten. Bij Jong Willem II werd de ploeg van coach Henk Fraser maandagavond op een 1-0 nederlaag getrakteerd. Na een Haagse verdedigingsfout werd de spits van de Tilburgers, Paul Brok, vlak na rust de matchwinner.

ADO Den Haag speelde dit seizoen al twee keer thuis tegen Willem II. De eerste keer eindigde de wedstrijd in een 0-3 overwinning voor de bezoekers. Het tweede duel resulteerde in een 2-2 gelijkspel. ADO Den Haag wist dus dat het geen makkelijke avond zou worden in Tilburg. Het duel op Sportpark ’t Zand kenmerkte zich niet bepaald door de vele kansen. Dat was mede ingegeven door het slechte veld. In de eerste helft gebeurde er dan ook nauwelijks iets noemenswaardigs. De 0-0 ruststand was dan ook te verwachten. Ook na de pauze hoefden beide keepers nauwelijks in actie te komen. Toch viel er wel een doelpunt. Deze kwam uit de lucht vallen. In de 52e minuut speelde de linksback van ADO Den Haag, Robin van der Meer, de bal niet goed terug op zijn keeper Martijn de Zwart. Daardoor kon Brok makkelijk onderscheppen en simpel voor 1-0 zorgen. ADO Den Haag, dat onder meer speelde met Stanley Elbers die komend seizoen naar Helmond Sport vertrekt, ging na de openingstreffer naarstig op zoek naar de 1-1. De mannen van Fraser waren een aantal keer dichtbij, maar het ontbrak aan een beetje geluk in de afronding. Danny Bakker kreeg tien minuten voor tijd nog de beste kans. Zijn kopbal ging echter net naast. Zodoende bleef het bij 1-0 voor Willem II. Gezien de kansenverhouding, die in het voordeel van ADO Den Haag was, een onterechte overwinning. Door de nederlaag is Willem II ADO Den Haag gepasseerd op de ranglijst. De Hagenaars staan nu negende met 24 punten. ‘De Tricolores’ bezetten de achtste positie met 27 punten. Voor de beloften staat er nog één wedstrijd op het programma in Divisie B. Deze wordt op maandag 13 mei gespeeld op Sportpark Vredenburch waar Jong PEC Zwolle de tegenstander is. De aftrap is zoals altijd om 18.30 uur.