Ondanks een 1-2 voorsprong is Jong ADO Den Haag er maandagavond niet in geslaagd te winnen bij Jong De Graafschap. Het werd uiteindelijk 3-2 voor de ‘Superboeren’. Daar was Jerry van Ewijk de grote man met drie goals. Namens de uitploeg was Giovanni Korte twee maal succesvol. De nederlaag was onnodig te noemen. ADO Den Haag miste veel kansen en speelde het laatste gedeelte van de wedstrijd zelfs met een man meer. Het mocht uiteindelijk niet baten.

ADO Den Haag begon uitstekend aan het duel, dat op Sportpark De IJsselweide in Ulft werd gespeeld. Want al na vijf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Korte werd in het zestienmetergebied neergehaald. Scheidsrechter Mark Schellingerhout vond het genoeg voor een penalty. Korte nam die zelf en schoot onberispelijk binnen. Na tien minuten op de klok kreeg Korte al de mogelijkheid om zijn tweede goal van de avond te maken. Van zo’n 25 meter schoot de spits de bal over de keeper heen. Helaas voor ADO Den Haag kwam de inzet van Korte op de buitenkant van de paal terecht. In het vervolg bleef de ploeg van coach Henk Fräser kansen creëren. Zo kreeg Charlton Vicento uit een counter een mooie mogelijkheid de score te verdubbelen. Met een prachtig lobje werkte de linksbuiten de bal over doelman Jordy van de Kracht. Het leek een doelpunt te worden, ware het niet dat de bal bij de tweede paal op het nippertje werd weggewerkt. In het laatste kwartier voor rust leek Korte dan wel weer succesvol te worden. Een speler van De Graafschap maakte op de rand van de zestien hands. Desondanks kon de Haagse aanvaller doorgaan en ook scoren. De arbiter gaf echter geen voordeel, maar een vrije trap. Hierdoor werd het doelpunt geannuleerd. De vrije trap leverde overigens niks op. Een minuut voor de pauze was Stanley Elbers nog bijna succesvol, maar weer kwam de bal niet tussen de palen terecht. Direct na rust kreeg Elbers andermaal een goede kans. Dit keer kopte de rechtsbuiten naast. Na 55 minuten was het wel raak aan de andere kant. Na slecht verdedigen aan Haagse zijde maakt Van Ewijk de 1-1. Lang kon De Graafschap niet genieten van het doelpunt, want Korte maakte een minuut later 1-2. Hij kon de bal intikken na een pass van Elbers. ADO Den Haag wilde doordrukken na de voorsprong. Weer kreeg Elbers een uitstekende kans, maar tot frustratie van hemzelf kon hij weer niet juichen. Het doelpunt viel in de 63e minuut aan de andere kant, toen Van Ewijk een fout van Kevin Visser afstrafte. Een kleine tien minuten later kwam De Graafschap zelfs op voorsprong. Van Ewijk maakte met zijn derde treffer de 3-2 uit een vrije trap. Ondanks dat de thuisploeg nog een rode kaart pakte (Niek te Veluwe moest het veld verlaten na twee keer geel) bleef het bij 3-2. Ondanks de nederlaag blijft ADO Den Haag achtste staan in divisie B van de beloftencompetitie. Er zijn 24 punten uit twintig duels behaald. Dat de mannen van Fräser nog stijgen op de ranglijst lijkt niet waarschijnlijk. Met nog twee duels te gaan bedraagt de achterstand op nummer zeven PEC Zwolle vijf punten. ADO Den Haag kan nog wel zakken. Vooral Willem II (24 punten) en FC Den Bosch (22 punten) zitten op het vinkentouw. Volgende week gaan de Hagenaars op bezoek bij de Tilburgers. De wedstrijd Jong Willem II – Jong ADO Den Haag begint op maandag 6 mei om 18.30 uur.