Het ging niet bepaald van een leien dakje, maar Jong ADO Den Haag heeft maandagavond uiteindelijk een ruime overwinning geboekt op de beloften van Fortuna Sittard. Op Sportpark Vredenburch werd het 5-2 voor de ploeg van coah Henk Fraser. Dat terwijl het een minuut voor tijd nog 2-2 stond. De overwinning was, vooral op basis van de eerste helft, wel meer dan terecht.

De start van de wedstrijd kon niet beter voor ADO Den Haag, want de bal lag al na twee minuten in het netje. Een indraaiende voorzet van rechts, getrapt door Giovanni Korte, kwam bij Danny Bakker terecht. Hij mocht van zijn directe tegenstander aannemen en had daarna alle tijd om een hoek uit te zoeken. Bakker rondde uiteindelijk af met een schuiver links van de keeper. ADO Den Haag bleek na de openingstreffer veruit het beste team. De Hagenaars konden er lustig op los combineren en daarbij legde Fortuna Sittard hen geen strobreed in de weg. De Limburgers moesten zich beperken tot verdedigen, maar bleven wel overeind omdat ADO Den Haag een iets te laag tempo hanteerde. Pas na een half uur kon de thuisploeg weer voor wat gevaar zorgen. Kevin Visser en Bakker zagen doelpogingen verijdeld worden. In de 33e minuut had Korte wel succes. Hij promoveerde een voorzet van Stanley Elbers (die een minuut eerder inviel voor de geblesseerde Santi Kolk) met een mooie volley tot doelpunt: 2-0. Voor rust had ADO Den Haag het duel eigenlijk al moeten beslissen. Maar schoten van Korte (bal op paal), Charlton Vicento (over en naast) en Papito Merencia (voorlangs) leverden geen goal op. Zo werden de kleedkamers opgezocht met ‘slechts’ een verschil van twee goals. Niet lang na de pauze kreeg ADO Den Haag de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen. In de 51e minuut strafte Thiemo Vanmaris een fout van Robin van der Meer af. 120 tellen daarna kwam Fortuna Sittard zelfs op gelijke hoogte door aanvoeder Sjoerd Linssen, die raak schoot na een vrije trap. ADO Den Haag moest na de 2-2 oppassen dat het de wedstrijd niet uit de handen liet glippen. Maar Fortuna Sittard bleek niet bij machte om de groen-gelen echt op de pijnbank te leggen. Er ontspon zich vervolgens een rommelig duel, waarin nauwelijks meer fatsoenlijke aanvallen op de mat werden gelegd. Alleen in de 68e minuut leefde ADO Den Haag even op toen Elbers en Korte kansen lieten liggen op een voorsprong. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Totdat Korte een minuut voor tijd uit het niets de 3-2 maakte. Fortuna Sittard kon voor een gevaarlijke counter zorgen, maar verspeelde de bal aan Korte, die met een laag schot op de rand van het zestienmetergebied ADO Den Haag toch nog op voorsprong zette. In blessuretijd werden er zelfs nog twee doelpunten gemaakt. Merencia maakte de 4-2 en Vicento zette de eindstand op het scorebord. Zo werd het toch nog een ruime overwinning voor de mannen van Fraser. Door de winst doet ADO Den Haag goede zaken. Het stijgt twee plekken op de ranglijst en staat nu achtste in divisie B van de beloftencompetitie. Er zijn 24 punten uit negentien duels behaald. Dit seizoen speelt ADO Den Haag nog drie wedstrijden. Dat zijn achtereenvolgens De Graafschap uit (29 april), Willem II uit (6 mei) en PEC Zwolle thuis (13 mei). Overigens kroonde AZ zich maandag tot kampioen door een 0-3 overwinning bij Roda JC.