Jong ADO Den Haag heeft dinsdagavond een punt behaald bij Jong FC Den Bosch. De ploeg van coach Henk Fraser speelde dankzij een doelpunt van Giovanni Korte met 1-1 gelijk in Brabant. ADO Den Haag had recht op meer. De hele wedstrijd kregen de groen-gelen goede kansen op de winst, maar het ontbrak aan een beetje geluk.

ADO Den Haag, dat zonder spelers uit het eerste elftal aantrad, opende uitstekend in stadion De Vliert, dat nu de officiële naam BrainWash Stadion draagt. Het was dan ook niet verrassend dat de uitploeg al in de vijfde minuut een uitgelezen kans kreeg om op voorsprong te komen. Adil Tihouna faalde echter in de afronding. FC Den Bosch liet zich niet van de wijs brengen door het goede begin van de tegenstander. Drie minuten na de eerste kans van Tihouna leek het team van coach Jan van Grinsven zelfs de score te openen, maar dankzij Glenn Boon hoefde keeper Sebastiaan Meeuwissen de bal niet uit het net te vissen. Na ruim een kwartier moest hij dat wel doen. Het was niet duidelijk wie bij FC Den Bosch het beslissende zetje gaf tot de 1-0. Het leek op Emre Bilgin. Voor rust kreeg ADO Den Haag nog uitstekende mogelijkheden om de stand minimaal gelijk te trekken. Papito Merencia was nog het meest dichtbij een doelpunt. De middenvelder zag zijn schot op de binnenkant van de paal belandden. Zo werd 1-0 de ruststand. Na de pauze speelde ADO Den Haag beter dan in het eerste bedrijf, hoewel het aantal kansen nog wel meeviel. Het overwicht bleek wel genoeg voor de gelijkmaker. In de 70e minuut was Korte de gelukkige. De kleine spits kopte een vrije trap van Merencia binnen: 1-1. Vlak voor tijd kon ADO Den Haag zelfs met de winst aan de haal gaan. Maar drie kansen in korte tijd waren niet aan de jonge ploeg besteed. FC Den Bosch kon daar weinig tegenoverstellen en zo bleef het bij 1-1. Na achttien speelrondes in divisie B van de beloftencompetitie bezet ADO Den Haag de tiende plek. Fraser heeft met zijn mannen nu 21 punten behaald. Er staan nog vier wedstrijden op het programma. Daarvan is de eerste op maandag 22 april. Dan komt Jong Fortuna Sittard naar sportpark Vredenburch. De aftrap in Rijswijk is 18.30 uur.