Jong ADO Den Haag is er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen tegen koploper Jong AZ. Lang leek de ploeg van coach Henk Fraser op een punt af te koersen, maar in het laatste kwartier sloeg de Alkmaarse ploeg toe. Het werd 1-4. In het eerste half uur was ADO Den Haag minimaal gelijkwaardig aan AZ en kreeg het ook goede kansen. Naarmate het duel vorderde, kreeg het team van trainer Dennis Haar steeds meer grip op de wedstrijd en liep het uiteindelijk uit naar een ruime zege.

De eerste tien minuten van de wedstrijd op het kunstgras van Vredenburch waren duidelijk voor AZ. De thuisploeg werd bijna overrompeld door het goede begin van de opponent. Het resulteerde voor AZ in twee goede kansen. Een schot van Celso Ortiz werd stijlvol uit de hoek getikt door doelman Martijn de Zwart. Even later zag hij Joris van Overeem maar net over schieten. ADO Den Haag liet zich niet van de wijs brengen door het flitsende begin van AZ en kreeg ook twee uitstekende mogelijkheden achter elkaar. Charlton Vicento vond, na een mooie steekpass van Papito Merencia, keeper Hobie Verhulst op zijn weg naar succes. Uit de corner die daarop volgde, werkte Giovanni Korte de bal net langs de paal. In de veertiende minuut werd driemaal scheepsrecht voor ADO Den Haag. Na een snel genomen vrije trap gaf Ramon Leeuwin voor op Rydell Poepon, die vervolgens met een harde knal voor de 1-0 zorgde. Het spel golfde na de openingstreffer op en neer. Er ontspon zich zo een aantrekkelijk duel voor de neutrale toeschouwer. Zowel ADO Den Haag als AZ kreeg een handjevol goede scoringskansen, maar de bal wilde er voor beide ploegen niet in. Tot de 35e minuut. AZ-spits Kevin Luckassen werd van achteruit uitstekend aangespeeld. Hij haalde uit, maar zag De Zwart redding brengen. De rebound was wel aan Luckassen besteed: 1-1. Vlak voor rust werd er ook nog een schot van Thomas Lam van de lijn gehaald voor een Haagse verdediger. Zo enerverend als de eerste helft was, zo zou de tweede nooit worden. Vooral ADO Den Haag was niet meer in staat het hoge tempo vol te houden en zag AZ langzamerhand beter worden. De bezoekers kregen in het eerste kwartier twee uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Luckassen miste geheel vrijstaand en Ali Messaoud wist een voorzet van Mikhail Rosheuvel net niet tussen de palen te werken. Pas met nog een kwartier op de klok kon AZ wegelopen bij ADO Den Haag. In de 76e minuut kopte invaller Fernando Lewis raak uit een indraaiende voorzet van Ortiz. Niet lang daarna was de wedstrijd gespeeld. De AZ-spelers combineerden er lustig op los en de Haagse defensie stond erbij en keek ernaar. De mooie aanval werd uiteindelijk afgerond door Willie Overtoom: 1-3. Drie minuten voor tijd maakte Lewis met zijn tweede treffer de 1-4. Hij kon een voorzet van rechts simpel binnentikken bij de eerste paal. Door de overwinning heeft AZ de leiding in divisie B van de beloftencompetite nog steviger in handen gekregen. De ploeg heeft nu zes punten voorsprong op nummer twee Jong Sparta Rotterdam. ADO Den Haag blijft, ondanks de nederlaag, negende staan met twintig punten. Op dinsdag 16 april hebben de Hagenaars weer een goede kans op een overwinning. Dan gaat Fraser met zijn mannen namelijk op bezoek bij Jong FC Den Bosch dat ook twintig punten heeft met weliswaar met één wedstrijd minder gespeeld. De thuiswedstrijd eindigde voor ADO Den Haag nog in een onnodige 1-3 nederlaag tegen de Brabanders. Het duel begint, zoals gewoonlijk, om 18.30 uur.