Na twee thuisoverwinningen (6-0 en 2-1) heeft Jong ADO Den Haag ook de uitwedstrijd van Jong FC Dordrecht gewonnen. In het GN Bouw Stadion werd het dinsdagavond 1-4 voor de ploeg van coach Henk Fraser. De overwinning was meer dan terecht, gezien de kansenverhouding. De winst had nog groter uit kunnen vallen als de aanvallers iets scherper waren voor de goal. Belangrijkste man aan Haagse zijde was Papito Merencia, die twee doelpunten voor zijn rekening nam.

Aan de Krommedijk was het FC Dordrecht dat het beste uit de startblokken schoot. Want het was al na een kwartier raak voor de ploeg van coach Marco Jalink. Uit een corner kopte spits Jair Balrak binnen. Lang duurde het niet voordat ADO Den Haag weer op gelijke hoogte kwam. Nadat hij twee weken geleden tegen Jong Willem II ook het eerste doelpunt voor zijn rekening nam, wist Charlton Vicento tegen FC Dordrecht weer de Haagse openingstreffer te produceren. In de 23e minuut rondde de linksbuiten een soepel lopende aanval af. Niet lang daarna leek het 1-2 te worden. Maar Stanley Elbers wist het net niet te vinden na een mooie steekpass van Rydell Poepon. In de 39e minuut was het dan wel weer prijs voor ADO Den Haag. Via een fraai hakje van Poepon kwam Merencia vrij voor keeper Ramon Lujano Benavides te staan. De ‘nummer tien’ kon beheerst afronden: 1-2. Dat zou tevens de ruststand betekenen. Niet lang na de pauze kreeg Elbers andermaal een grote kans om tot scoren te komen. Hij stond geheel vrij, maar wist de bal toch op de benen van Lujano Benavides te schieten. De 1-3 kwam weer van Merencia. In de 62e minuut was er wat onduidelijkheid of de international van Curaçao buitenspel stond, omdat hij op het moment van scoren voorbij de keeper was geposteerd. Scheidsrechter Paul van der Burg keurde de goal ‘gewoon’ goed. Ondanks de zo goed als geruststellende voorsprong bleef ADO Den Haag kansen creëren. In de 69e minuut kon Poepon zijn eerste treffer van de avond maken, maar de spits zag dat de Dordtse keeper de bal net voor zijn voeten wegplukte. De eindstand werd door een invaller op het bord gezet. Giovanni Korte, die erin kwam voor Elbers, kopte tien minuten voor tijd raak uit een hoekschop. Opvallend, aangezien Korte de kleinste man op het veld was. ADO Den Haag stijgt door de winst één plekje op de ranglijst van Divisie B van de beloftencompetitie. Fraser heeft met zijn mannen nu twintig punten uit zestien duels behaald en staat daarmee negende. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor ADO Den Haag. Op maandag 8 april komt koploper Jong AZ op bezoek.