De beloften van ADO Den Haag hebben voor de tweede keer dit seizoen verloren van Jong FC Volendam. In het palingdorp was de thuisploeg met 4-2 te sterk. ADO Den Haag stond weliswaar met 2-1 voor, maar Volendam kwam in de tweede helft langzij. Dat was onnodig, want ‘het andere oranje’ speelde in het tweede bedrijf met tien man. De ploeg van Henk Fräser wist zich echter geen raad met het mannetje meer.

Het was maandagavond ijskoud in het KRAS Stadion in Volendam. Er viel zelfs een enkel sneeuwvlokje naar beneden. Het deerde ADO Den Haag niet flitsend uit de startblokken te komen. Na drie minuten kreeg Charlton Vicento een honderd procent kans. Volledig vrijstaand kopte de aanvaller een vrije trap van Adil Tihouna over. Vicento was dertien minuten na zijn gemiste kans wel succesvol. Op aangeven van Stanley Elbers plaatste hij de bal in het uiterste hoekje: 0-1. Erg lang kon ADO Den Haag niet genieten van de voorsprong. Zestig tellen later stond het alweer 1-1. Soufiane Laghmouchi mocht zich op de rand van het zestienmetergebied vrijdraaien en daarna haalde hij verwoestend uit. Keeper Maarten van der Want had het nakijken. In de 34e minuut wist de Haagse goalie wel enkele schotpogingen te pareren. Binnen tien seconden kon Van der Want drie keer een Volendamse voorsprong voorkomen. Het gaf ADO Den Haag blijkbaar een boost, want even later zorgde Elbers voor de 1-2. Hij kon de bal simpel binnentikken op aangeven van Vicento. ADO Den Haag leek weinig lering te hebben getrokken aan de 0-1 voorsprong die snel werd weggegeven. Voor de tweede keer scoorde Volendam een minuut na een Haags doelpunt. Het was wel een fraaie treffer. Spits Damian Menzo zag Van der Want een stukje voor zijn goal staan en produceerde de gelijkmaker met een prachtige boogbal. Vlak voor rust moest Volendam verder met tien man. Raoul Esseboom ontving zijn tweede gele kaart. Het was een beetje onduidelijk waarvoor. Waarschijnlijk omdat de rechtsback na een blessurebehandeling niet het veld uitging. Al snel na de pauze bleek dat ADO Den Haag zich totaal geen raad wist met de man meer situatie. De ploeg gaf Volendam alle gelegenheid om te voetballen. Het was dan ook niet verrassend dat het team van coach Berry Smit op voorsprong kwam. Na slordig verdedigen wist Robert Mühren in de 68e minuut de 3-2 aan te tekenen. Waar Van der Want in de eerste helft een paar goede reddingen in huis had, maakte hij in het tweede bedrijf een forse fout. Vijf minuten voor tijd verspeelde hij de bal aan invaller Henk Veerman, die daardoor simpel 4-2 kon maken. Dat werd tevens de eindstand. Het verlies tegen Volendam betekent alweer de achtste nederlaag voor ADO Den Haag dit seizoen in Divisie B van de beloftencompetitie. Daarnaast werd er twee keer gelijkgespeeld en waren er vier winstpartijen. Na veertien duels staat Fräser met zijn mannen op de voorlaatste plaats met veertien punten. Komende week mag ADO Den Haag weer in eigen huis aantreden. Op maandag 18 maart komt Jong VVV/Helmond Sport op bezoek. De aftrap is om 18.30 uur.