In de derde wedstrijd na de winterstop hebben de beloften van ADO Den Haag de eerste overwinning van 2013 gepakt. Het team van coach Henk Fraser was maandagavond voor de tweede keer dit seizoen te sterk voor Jong Roda JC. In Limburg werd het 0-3 voor de Haagse ploeg. De overwinning was dik verdiend. ADO Den Haag kreeg de meeste kansen en de thuisploeg stelde daar bitterweinig tegenover. Het dook slechts twee maal gevaarlijk op voor het vijandelijke doel, waar Martijn de Zwart beide keren goed redding bracht.

ADO Den Haag ging voortvarend van start op Sportpark Kollenberg. Vlak na het beginsignaal werd Charlton Vicento de diepte ingestuurd. Hij kon daarna aanleggen voor een schot dat met net voorlangs ging. Na die eerste kans was het voorlopig gedaan met de gevaarlijke momenten. Zowel Roda JC als ADO Den Haag wist geen kansen te creëren. Het eerste doelpunt van het duel kwam dan ook uit de lucht vallen. In de twintigste minuut zag Rydell Poepon een pegel uiteen spatten op de kruising. Voor de rebound stond verdediger Steve van Kesteren klaar om de openingstreffer te maken. Zo’n tien minuten voor rust verdubbelde ADO Den Haag de score. Een prachtige dieptepass van Christian Supusepa kwam bij Vicento terecht. De linksbuiten liet de bal één keer stuiteren en rondde daarna uitstekend af: 0-2. Nadat Stanley Elbers even na rust niet voor de derde goal kon zorgen, kreeg Roda JC pas de eerste kans. Een voorzet dreigde even het Haagse doel in te zeilen, maar keeper De Zwart wist de aansluitingstreffer te voorkomen door de bal over de lat te tikken. Met een uur op de klok leek de wedstrijd zo goed als beslist. Dit keer kon Elbers wel afronden. De rechtsbuiten maakte de 0-3 op aangeven van Vicento, die op zijn beurt mooi werd bediend door Jordy van der Winden. In het laatste half uur gebeurde er weinig meer. ADO Den Haag speelde het duel professioneel uit. Pas vlak voor tijd moest De Zwart nog een keer reddend optreden om een schuiver van Mitchell Paulissen te verijdelen. Zodoende bleef het bij 0-3. Door de winst stijgt ADO Den Haag weer wat op de ranglijst van Divisie B van de Beloftencompetitie. Fraser en zijn mannen staan nu negende met dertien punten. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de ploegen daaronder minder wedstrijden hebben gespeeld. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor ADO Den Haag. Dan is nummer vier Jong De Graafschap de tegenstander. Dat is een inhaalwedstrijd, die eigenlijk stond gepland voor 21 januari, maar het winterse weer gooide toen roet in het eten. De nieuwe datum is dinsdag 26 februari. De aftrap op Sportpark Vredenburch is om 18.30 uur en het duel is gratis toegankelijk.