Na een overwinning en een gelijkspel heeft Jong ADO Den Haag weer eens een nederlaag moeten incasseren. Op het kunstgrasveld van Vredenburch wonnen de beloften van Sparta Rotterdam maandagavond met 1-2 van de ploeg van coach Henk Fraser. De thuisploeg speelde zeker geen onverdienstelijke partij. Het ontbrak alleen vaak aan zuiverheid in de passing, waardoor Sparta redelijk eenvoudig overeind bleef.

Hoewel Sparta ADO Den Haag direct vanaf de aftrap goed onder druk zette, kregen de groen-gelen de eerste kans van de wedstrijd. Een dieptepass van Papito Merencia bereikte precies op maat de opgestoomde Rydell Poepon. De spits zag keeper Roy Kortsmit ver voor zijn doel staan, dus waagde Poepon het met een lobje. Helaas voor hem ging de bal net over. Langzamerhand kwam ADO Den Haag steeds meer onder de Spartaanse druk uit en kwam daardoor beter aan voetballen toe. Echte kansen vloeiden daar niet uit voort, behoudens een schot van Giovanni Korte dat werd geblokt. Toch viel de goal verrassend aan de andere kant. Sparta had daar wel een corner voor nodig. In de 15e minuut werd de hoekschop getrapt door Huseyin Dogan, die met een ‘inswinger’ Paul Gladon bereikte. De spits kopte bij de tweede paal de 0-1 binnen. ADO Den Haag ging niet bij de pakken neerzitten en nam het initiatief zelfs over van Sparta. Dat kwam ook omdat het team van trainer Arjan van der Laan vaker pas op de eigen helft druk ging zetten op de bal. ADO Den Haag kon alleen lastig door de verdedigende stellingen heenkomen. Het was dan ook niet vreemd dat de gelijkmaker uit een standaardsituatie moest komen. Een vrije trap van Merencia werd panklaar neergelegd op het hoofd van Poepon, die alleen hoefde te knikken om de bal tegen de touwen te werken. Het was tien minuten voor rust het laatste wapenfeit, op een poging van Merencia na (schot net over). De tweede helft liet eigenlijk hetzelfde spelbeeld zien als het eerste bedrijf. Sparta ‘gaf’ het balbezit aan ADO Den Haag en probeerde bij Haags balverlies eruit te komen met de razendsnelle vleugelaanvallers. Zo’n situatie deed zich in de 53e minuut voor. Rechtsbuiten Mimoun Mahi had een rush langs de zijlijn in huis. Hij liep Justin Lopes eruit, gaf de bal voor bij de eerste paal waar Michael Schouten, ondanks dat hij flink werd gehinderd, voor 1-2 zorgde met een subtiel tikje. ADO Den Haag had nog alle uizicht op een goed resultaat. Maar het ontbrak veelal een goede eindpass. De uitgespeelde kansen waren dan ook schaars. Danny Bakker (schuiver voorlangs), Korte (schot naast getikt) en Poepon (kopt teveel naar de grond) waren nog het meest dichtbij een goal. De grootste kans van de tweede helft was echter voor Sparta. Na een uitstekende steekbal kwam Schouten één-op-één met keeper Martijn de Zwart te staan, maar de linksbuiten schoot net naast. Zodoende bleef het bij 1-2. Een nederlaag die door ADO Den Haag voorkomen had kunnen worden. Ondanks het verlies blijft ADO Den Haag op de twaalfde plek staan in divisie B van de beloftencompetitie met veertien punten uit dertien wedstrijden. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de nummers dertien (FC Den Bosch, elf punten) en veertien (FC Dordrecht, één punt) minder duels hebben gespeeld. Sparta staat overigens op positie twee achter koploper AZ. Volgende week mogen Fraser en zijn mannen afreizen naar Volendam voor de confrontatie tegen de plaatselijke FC, dat vierde staat. De aftrap op maandag 11 maart is zoals gewoonlijk om 18.30 uur.