Jong ADO Den Haag moet nog altijd wachten op de eerste overwinning na de winterstop. De ploeg van coach Henk Fraser verloor de tweede wedstrijd van 2013 met 3-1 uit bij Jong PEC Zwolle. Het was een geflatteerde overwinning. ADO Den Haag kreeg de meeste kansen, maar de afronding liet vaak te wensen over. De ploeg van trainer Jaap Stam was wat dat betreft een stuk effectiever.

ADO Den Haag schoot als beste uit de startblokken in het IJsseldelta Stadion. Al na vijf minuten kreeg de uitploeg een goede kans via Stanley Elbers. De rechtsbuiten kon niet raak schieten. Uit de tegenstoot werd PEC Zwolle direct gevaarlijk. Maar ADO Den Haag-keeper Martijn de Zwart wist een mooie aanval te neutraliseren. In het vervolg bleef ADO Den Haag beter. Dat resulteerde na 23 minuten in de openingstreffer. De goal werd gemaakt door Rydell Poepon, die afgelopen zaterdag voor het eerste team nog 25 minuten voor tijd inviel tegen NAC Breda. Tegen PEC Zwolle scoorde de spits met een mooie boogbal na slecht uitverdedigen van de blauw-witten. Lang kon ADO Den Haag niet van de voorsprong genieten. Na precies een half uur tekende Mustafa Saymak aan voor de gelijkmaker. Een minuut later moest De Zwart alweer een bal uit het net halen. Via een steekpass, dwars door de Haagse defensie, kon kersverse aankoop Runar Sigurjonsson de 2-1 maken. Vlak na de pauze was ADO Den Haag twee keer dichtbij de 2-2. Van de twee kansen was die van Elbers de grootste. Maar ook dit keer was zijn afronding niet zuiver genoeg. Hij schoot over. ADO Den Haag bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker. Met ruim een uur op klok kreeg het daar weer een uitstekende mogelijkheid voor. Uit een indraaiende vrije trap van Danny Bakker kopte Tom Broekhuizen maar net over. Een kwartier later dook Elbers wederom op voor het vijandelijke doel. Drie maal was geen scheepsrecht voor de aanvaller. PEC Zwolle-doelman Danny Wintjens had een uitstekende reflex in huis op de poging van Elbers. Waar ADO Den Haag verzuimde te scoren, deed PEC Zwolle dat wel. In de 81e minuut gooide Arsenio Valpoort het duel in het slot door een lage voorzet bij de tweede paal tot doelpunt te promoveren: 3-1. Het zou ook de eindstand betekenen. Door de nederlaag is ADO Den Haag één plekje gezakt in divisie B van de beloftencompetitie. De Hagenaars staan nu elfde en één na laatste met tien punten uit evenzoveel duels. Alleen Jong FC Dodrecht doet het minder met slechts één puntje. Volgende week staat er weer een verre uitwedstrijd op het programma van de mannen van Fraser. Dan gaat ADO Den Haag op bezoek bij Jong Roda JC, dat vierde staat. Eerder dit seizoen werd er in eigen huis met 1-0 gewonnen van de Limburgers.