Het beloftenteam van ADO Den Haag heeft een punt gepakt in de thuiswedstrijd tegen Jong Willem II. Tot tweemaal toe werd een achterstand weggewerkt in de evenwichtige krachtmeting: 2-2.

ADO Den Haag opende sterk. Meermaals werd de rechterflank bestreken en werden er kansen ontwikkeld die de achterhoede van Willem II op de proef stelden. De Tilburgers poogden aan de druk te ontsnappen via de welbefaamde counter. Lange steekballen belandden op de vleugels. Daar strandde veelal de aanvalsdrang van de Tricolores. ADO Den Haag had de wind tegen in de eerste helft op Sportpark Vredenburch. Combinatievoetbal van de ooievaars leverde na een klein kwartier wel bijna de 1-0 op. Santi Kolk en Charlton Vicento vonden elkaar fraai, maar de afronding was karig. Rond de twintigste minuut kwam Willem II op voorsprong. Sen Aerts stond net niet buitenspel op de linkerflank en profiteerde daar optimaal van. Leidsman William Smit liet doorspelen en Aerts ramde de bal middels een uitgekiend schot diagonaal tegen de touwen: 0-1. De achterhoede van ADO Den Haag stond erbij en keek ernaar. Beide ploegen waren tot aan dat moment aan elkaar gewaagd. ADO Den Haag kreeg een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. De nummer tien, Adil Tihouna, schoot de bal via de muur over het doel van de Tilburgers. Het was één van de schaarse kansen van ADO Den Haag na het openingsdoelpunt. Bij Willem II was het zelfvertrouwen groeiende. Aerts kreeg in de 27e minuut een opgelegde kans op de margeverdubbeling, maar werd terecht teruggefloten vanuit buitenspelpositie. Ook Genaro Snijders werd kort daarna een doelkans ontnomen door de dienstdoende grensrechter, evenals Aerts voor de tweede maal. Het typeerde het spelbeeld van dat moment. Een gebrek aan efficiëntie aan Willem II-zijde hield ADO Den Haag op dat moment in het zadel. Al opbouwend trachtten de Hofstedelingen een weg naar het doel van Willem II te vinden. En met succes! In de 33e minuut vond Vicento Kolk. Een torenhoge voorzet vanaf de linkervleugel belandde pardoes op de kruin van de 31-jarige spits, die de 1-1 op zijn naam zette. ADO Den Haag leek tot een offensiefje aan te zetten, maar zakte daarna even weg. Overtredingen tussen de defensie en het middenrif hielden de Tilburgers in dat tijdperk buiten de zestien. Snijders werd nogmaals teruggefloten vanuit buitenspelpositie. Ook ADO Den Haag ondervond voor rust nog hinder van een geheven vlag. Derhalve bleef de ruststand steken op de tussenstand van 1-1. Het tweede bedrijf kenmerkte zich door een interessante opening. Willem II creëerde direct een levensgrote kans aan de hand van invaller Rowendy Schoop. Daarop volgde een loepzuivere voorzet van Jonas van Kerckhoven. Echter kon niemand van Willem II de bal toucheren. De bezoekers bleven aanzetten en voerden de boventoon in Rijswijk, waar het inmiddels was begonnen met regenen. Tegen de verhouding in kreeg ADO Den Haag plots een mogelijkheid die zijn weerga niet kende. Kolk, die een gretige indruk maakte, nam een sprint over de rechtervleugel en leverde op voorzet op maat op Vicento. Vanaf een meter of vijf hoefde de 21-jarige aanvaller het leer enkel in het doel te leggen. Tot ieders verbazing lukte hem dat niet. Dat had de 2-1 moeten zijn! Balen voor ADO Den Haag. Vreemd genoeg was het sindsdien ADO Den Haag dat Willem II bij de strot poogde te grijpen. Tot aan de 75e minuut hadden de Hagenaars het balbezit het vaakst. Toen kreeg Willem II een aantal dode spelmomenten op rij. Eerst een vrije trap, daarna een aantal hoekschoppen. In de 78e minuut bracht Willem II wederom een scorebordverandering aan. Een zuivere knal vanaf de zijkant van het strafschopgebied werd ADO Den Haag fataal: 1-2. De doelpuntenmaker was wederom Aerts. Zakaria Amrani probeerde de 1-3 voor zijn rekening te nemen, maar liet dat na. Vlak daarna bracht de in het veld gekomen Carlos dos Santos Vicento in stelling om de score weer in evenwicht te brengen. Vicento leek zijn dag echter niet te hebben en verzuimde opnieuw om een levensgrote doelkans op zijn naam te zetten. Jammer voor Dos Santos, die zijn uitstekende steekbal niet tot assist gepromoveerd zag worden. De corner die werd gegeven kon niet tegen de touwen worden gewerkt door invaller Giovanni Korte. Zijn inzet werd gekeerd bij de tweede paal. Toch kreeg Korte de gelegenheid om te juichen. Vicento bediende de 19-jarige aanvaller in de negentigste minuut vanaf links. Korte had de bal voor het intikken en deed dat ook: 2-2. In de extra tijd kreeg Elbers nog een gele kaart na harde tackle van achteren op Larbi El Harouchi. Korte werd daarna nog terecht teruggefloten voor buitenspel. De competitiewedstrijd kende al met al een terechte eindstand: 2-2.