Ondanks vele doelpogingen hebben Jong ADO Den Haag en Jong De Graafschap maandagavond met 0-0 gelijkgespeeld. Gezien de kansenverhouding was dat een terechte uitslag. ADO Den Haag kreeg in de eerste helft de beste mogelijkheden, de ‘Superboeren’ waren in het tweede bedrijf het gevaarlijkst voor de goal, hoewel de thuisploeg daarin nog een keer op de lat schoot. Bij beide teams stond het vizier telkens niet op scherp.

De Graafschap was in de eerste tien minuten de beste ploeg op het kunstgrasveld van Vredenburch. Dat resulteerde in een kansje voor Koen Maertzdorf, die nipt voorlangs schoot. Vanaf de dertiende minuut kreeg ADO Den Haag opeens veel kansen in korte tijd. In chronologische volgorde ging een direct schot van Adil Tihouna hoog over, zag Giovanni Korte een inzet worden geblokt, werd een volley van Tom Broekhuizen via de keeper en de lat verijdeld en verdween een krullend schot van Korte net naast de paal. Met wat meer geluk had de ploeg van coach Henk Fraser na twintig minuten al op een riante voorsprong kunnen staan. Daarna kregen andermaal Korte (over) en Jordy van der Winden (twee keer tegen de keeper aan) nog kansen, maar de ruststand werd uiteindelijk 0-0. Direct na de pauze waren er wat kansjes over en weer. Zo schoot Harrie Gommans namens De Graafschap tegen het zijnet en was het Stanley Elbers die aan de andere kant een lage schuiver in de lange hoek weggetikt zag worden door keeper Theo Zwarthoed. Na een uur spelen nam De Graafschap langzaam het initiatief over. Dat werd uitgedrukt in grote kansen. Weer was het Maertzdorf die ditmaal twee keer dichtbij een doelpunt was. Eerst vuurde hij een bal op de paal af en even later leek hij weer te gaan scoren, maar de middenvelder schoot te slap in, waardoor Sebastiaan (Bas) Meeuwissen makkelijk kon redden. In de slotfase waren ADO Den Haag en De Graafschap nog een keer dichtbij de winst. Het werd niet de avond van Korte, want uit een rebound belandde zijn lobje in de 78e minuut op de lat. Tien minuten later leek het team van trainer Jan Vreman met de drie punten naar Doetinchem te gaan, ware het niet dat Meeuwissen prachtig redde op een harde knal van Jerry van Ewijk. Zo werd de beginstand ook de eindstand: 0-0. Door de remise staat ADO Den Haag op plek tien van Divisie B van de beloftencompetitie. Fraser en zijn spelers hebben nu veertien punten uit twaalf duels. Volgende week mag de ploeg weer in eigen huis aantreden. Op maandag 4 maart komt nummer twee van de ranglijst Sparta Rotterdam op bezoek. Eerder dit seizoen won ADO Den Haag op eigen veld met 3-0 van de Rotterdammers en verloor het bij Sparta met 4-0. Het is een wedstrijd die dus alle kanten op kan gaan. De aftrap is zoals gewoonlijk weer om 18.30 uur.