Jong ADO Den Haag gaat met een goed gevoel de winterstop in. Uit bij Jong Fortuna Sittard werd er maandagavond met maar liefst 0-6 gewonnen. Uitblinker aan Haagse zijde was Giovanni Korte. De spits nam vier van de zes goals voor zijn rekening. De overwinning had nog groter uit kunnen vallen, maar een paar keer stond het vizier niet op scherp. Dat gold ook voor de thuisploeg, die ook nog enkele goede kansen kreeg. Op basis van het veldspel was de overwinning ook meer dan terecht voor ADO Den Haag.

ADO Den Haag was vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Toch moest het eerste gevaar uit een standaardsituatie komen. Danny Bakker zag een vrije trap in de benedenhoek gered worden. Ondanks dat ADO Den Haag beter was, moest het lang wachten voordat het weer gevaarlijk voor het vijandelijke doel opdook. Het was zelfs Fortuna Sittard dat een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de score te openen. Een kopbal ging via de vingertoppen van de Haagse doelman Bas Meeuwissen over de goal. In de slotfase van de eerste helft mochten Lima en Korte aanleggen voor een schot, maar zij zagen beiden hun poging naast gaan. Zo leek 0-0 de ruststand te worden. Tot vlak voor het fluitsignaal, toen Kevin Tano de eerste goal maakte uit een vlijscherpe counter. Na de pauze bleef ADO Den Haag kans op kans creëren. Adil Tihouna en Korte waren dichtbij een doelpunt, maar faalden in de afronding. Laatstgenoemde had met 59 minuten op de klok wel succes. Korte rondde uitstekend af op aangeven van Tihouna. ADO Den Haag stond ‘slechts’ met 0-2 voor, dus gaf Fortuna Sittard de hoop niet op. De Limburgers bleven constant op zoek gaan naar de aansluitingtreffer. In de 70e minuut kreeg Fortuna Sittard daar een perfecte mogelijkheid voor. Een kans voor open doel was echter niet aan de thuisploeg besteed. Met nog een kwartier spelen gooide Bakker het duel in het slot. De middenvelder speelde zichzelf op prachtige wijze vrij. Hij passeerde een paar verdedigers en schoot daarna fraai raak: 0-3. De koek was nog niet op voor ADO Den Haag. Korte was niet tevreden met één goal en maakte vanaf de 77e minuut nog eens drie treffers. Zowel bij de 0-4 als de 0-5 werd de spits via een steekpass vrij voor de keeper gezet. De 0-6 maakte Korte nadat Tom Broekhuizen een voorzet met zijn hoofd verlengde en zo bij de aanvaller terecht kwam. Doelman Dennis Coyette was bij alle goals kansloos. Door de overwinning heeft ADO Den Haag nu negen punten uit acht duels. De beloften mogen nu vijf weken genieten van de winterstop. Op 21 januari staat pas het volgende duel op het programma. Dan ontvangt ADO Den Haag in eigen huis Jong De Graafschap. De aftrap is 18.30 uur.