De beloften van ADO Den Haag hebben de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop niet in winst om kunnen zetten. Het team van coach Wilfred van Leeuwen verloor op het kunstgras van Vredenburch met 1-3 van Jong FC Den Bosch. Het was een onnodige nederlaag. ADO Den Haag was de betere ploeg en kreeg ook de meeste kansen. De Hagenaars gaven echter twee goals weg door persoonlijke fouten, waardoor ADO Den Haag het hele duel achter de feiten aanliep. Alleen Stanley Elbers deed wat terug.

De wedstrijd was nog maar krap drie minuten onderweg of het stond al 0-1 voor FC Den Bosch. ADO Den Haag leed slordig balverlies op het middenveld, waarna Enzio Boldewijn alleen op ADO Den Haag-keeper Martijn de Zwart kon aflopen. De aanvaller faalde niet en maakte met een lage schuiver de openingstreffer. ADO Den Haag had na de 0-1 het betere van het spel. Toch lukte het de thuisploeg niet om gevaar te stichten. Dat kwam vooral doordat de spelers nauwelijks bewogen en het zodoende lastig was om de vrije man te vinden. FC Den Bosch beperkte zich tot tegenhouden. Pas na een half uur kreeg ADO Den Haag de eerste kans. Adil Tihouna gaf een steekpass op de mee opgekomen Jordy van der Winden. Oog in oog met doelman Petar Stoskovic faalde de linksback. Uit de tegenstoot maakte FC Den Bosch het tweede doelpunt. Anthony van den Hurk zag, halverwege de helft van ADO Den Haag, De Zwart een stukje voor zijn doel staan. De spits aarzelde niet en zorgde met een prachtig lobje voor de 0-2. ADO Den Haag ging niet bij de pakken neerzitten en bleef kansen creëren. Vlak voor rust kregen Tom Broekhuizen en Kevin Tano uitstekende mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. De kopbal van Broekhuizen werd gered en Tano schoot net naast. Direct na de pauze kreeg Tano weer een goede kans, maar hij schoot andermaal naast. Giovanni Korte raakte met een bekeken schot zelfs de paal. Een goal hing in de lucht voor ADO Den Haag. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. In de 55e minuut speelde een Haagse verdediger de bal te kort terug op De Zwart, waardoor Boldewijn de bal kon oppikken en in een leeg doel de 0-3 aantekende. De thuisploeg speelde daarna eigenlijk een verloren wedstrijd. De mannen van Van Leeuwen drongen nog wel aan en schoten nog een paar keer op doel van grote afstand, maar daar werd Stoskovic niet warm of koud van. Hij had alleen in de 75e minuut het nakijken, nadat Elbers een rush vanaf links beheerst afrondde in de korte hoek. Daarna konden Korte en Kevin Visser het nog spannend maken, maar zij waren in de afronding niet zuiver genoeg. Zo werd 1-3 de eindstand. Door de nederlaag is ADO Den Haag afgezakt naar de elfde en één na laatste plek in Divisie B van de beloftencompetitie. De ploeg heeft nog steeds zes punten. Alleen Jong FC Dordrecht doet het slechter met één puntje. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Op maandag 17 december gaat Van Leeuwen met zijn ploeg op bezoek bij Jong Fortuna Sittard. Dat duel begint om 18.30 uur.