Het zag er lang naar uit dat Jong ADO Den Haag een punt zou overhouden aan de uitwedstrijd tegen Jong AZ van maandagavond. In de slotfase zorgde de 2-1 van AZ-speler Erik Falkenburg ervoor dat de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen alsnog met lege handen stond. Ondanks dat de goals in de tweede helft vielen, was het eerste bedrijf het meest aantrekkelijk met goede kansen voor beide teams.

ADO Den Haag werd als eerste gevaarlijk op Sportcomplex ’t Lood in Alkmaar. In de twaalfde minuut schoot Danny Bakker een vrije trap, vanaf de rechterkant van het veld, het vijandelijke zestienmetergebied in. Daarmee vond hij het hoofd van Giovanni Korte, die rakelings over kopte. Een paar minuten na de kans voor Korte kreeg AZ een nog grotere kans. Mikhail Rosheuvel kreeg de bal aangespeeld, terwijl niemand hem dekte. De aanvaller had genoeg tijd om de bal tussen de palen te werken, maar hij schoot over. Vervolgens kreeg ADO Den Haag twee uitstekende mogelijkheden om de score te openen. Korte en Bakker zagen AZ-keeper Yves de Winter redding brengen op hun inzetten. Aan de andere kant vonden Alkmaarders Ali Messaoud en Ridgeciano Haps ook de doelman op hun weg naar glorie. Vlak na rust kwam AZ op voorsprong via Kevin Luckassen. Het was een ietwat ongelukkige tegengoal voor ADO Den Haag. Eerste kreeg Adil Tihouna namelijk de kans op 0-1, maar hij schoot tegen medespeler Robin Buwalda aan. De bal kwam daarna plots voor de voeten van Luckassen, die na een counter uithaalde en scoorde. AZ kon slechts een kwartier van de voorsprong genieten, want in de 63e minuut maakte Tihouna de gelijkmaker uit een indraaiende vrije trap. Het duel leek op 1-1 af te stevenen. Maar naarmate het eindsignaal dichterbij kwam, raakte het jeugdige ADO Den Haag steeds meer vermoeid. Het slechte veld had daar een flinke bijdrage aan. Toch bleven de Hagenaars op zoek gaan naar de drie punten. Daarvoor kreeg het één minuut voor tijd de rekening gepresenteerd. Een voorzet van Haps werd door Falkenburg binnengekopt: 2-1. Door de nederlaag zakt ADO Den Haag één plekje in Divisie B van de beloftencompetitie. De ploeg van Van Leeuwen staat nu tiende met zes punten uit zes duels. Volgende week staat er voor de beloften het laatste thuisduel voor de winterstop op het programma. Op maandag 10 december reist Jong FC Den Bosch af naar Sportpark Vredenburch. De Brabanders staan elfde op de ranglijst. De wedstrijd begint om 18.30 uur.