Voor de tweede keer dit seizoen heeft Jong ADO Den Haag in eigen huis gewonnen van Jong FC Dordrecht. Zo makkelijk als in de vorige wedstrijd (6-0) ging het maandagavond niet. Dit keer stond er een 2-1 uitslag op het scorebord. De Haagse ploeg was heer en meester op Sportpark Vredenburch, maar vergat dit uit te drukken in goals. FC Dordrecht kwam zelfs op voorsprong. Door doelpunten van Charlton Vicento en Kevin Tano bleven de drie punten alsnog in Den Haag.

Al vanaf de aftrap was het duidelijk dat ADO Den Haag de bovenliggende partij was. De ploeg van coach Wilfred van Leeuwen had het meeste balbezit en hield de tegenstander constant onder druk. In het eerste kwartier leverde het overwicht kansen op voor Stanley Elbers en Vicento. Eerstgenoemde schoot naast uit een één-tweetje. Vicento zag zijn lobje gepakt worden door keeper Michael Bekkers. De keeper aan de andere kant, Martijn de Zwart, moest overigens met veertien minuten op de klok het veld af, nadat hij licht geblesseerd raakte aan zijn bovenbeen na een botsing. Zijn vervanger was Maarten van der Want. De echte uitgespeelde kansen werden schaarser voor ADO Den Haag naarmate de eerste helft vorderde. Het grootste gevaar kwam uit vrije trappen van Kevin Visser en Adil Tihouna. Maar beide spelers zagen de FC Dordrecht-doelman redding brengen. Zoals wel vaker voorkomt als de bal er niet invliegt voor een ploeg, valt de goal aan de andere kant. Ook in dit duel was dat het geval. Het was de eerste keer dat FC Dordrecht voor het Haagse doel opdook. Een lange bal viel achter de defensie van ADO Den Haag, waar Joey Steenbakker was opgedoken. Op zijn mooie schot had Van der Want geen antwoord: 0-1. In de rust maakte Van Leeuwen een tactische wijziging om toch doelpunten te forceren. Hij hield verdediger Robin van der Meer aan de kant ten faveure van spits Giovanni Korte. Al vrij snel leverde dit het gewenste effect op. In de 54e minuut werd Vicento de diepte ingestuurd door een bal vanaf de middenlijn van Visser. Met een schitterende boogbal, over keeper Bekkers heen, zorgde de spits voor de gelijkmaker. Op de 2-1 hoefde het publiek maar vijf minuten te wachten. Tano omspeelde zijn tegenstander op de linkerflank. In plaats van de bal af te geven, besloot Tano verder de lopen op de achterlijn. Vanuit een lastige hoek schoot hij met rechts raak. Nadat ADO Den Haag op voorsprong was gekomen, gebeurde er weinig meer op het veld. Alleen Visser schoot nog bijna raak via een schot uit de tweede lijn. De thuisploeg was niet bij machte FC Dordrecht kapot te spelen, waardoor het wel spannend bleef. Toch kon de ploeg van coach Marco Jalink geen enkele keer een gaatje vinden in de Haagse achterhoede. Daardoor bleef het bij 2-1. Ondanks de overwinning blijft ADO Den Haag op de negende plek staan in Divisie B van de beloftencompetitie. Het team van Van Leeuwen heeft nu zes punten uit vijf duels. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Dan gaat ADO Den Haag op bezoek bij Jong AZ. Op maandag 3 december is de aftrap om 18.30 uur.