Het zit Jong ADO Den Haag nog niet mee in Divisie B van de beloftencompetitie. De eerste wedstrijd tegen Jong Roda JC werd nog gewonnen, maar daarna volgden drie verliespartijen. De laatste nederlaag werd maandagavond geleden uit bij Jong VVV/Helmond Sport met 2-1. ADO Den Haag creëerde te weinig kansen om aanspraak te maken op de overwinning en het ontbrak bovendien aan geluk. Zo mistte Gábor Horváth in de slotfase een strafschop, waardoor de ploeg zonder punten huiswaarts moest keren.

Vrij snel na de aftrap kreeg VVV/Helmond Sport al een levensgrote kans. Dyon Gijzen kreeg een bal voor het inkoppen, maar hij mikte naast het doel. De ploeg van coaches Frank van Kempen en Remond Strijbosch was in het vervolg de bovenliggende partij. Toch kreeg ADO Den Haag onverwachts een kans. Na een pass vanaf het middenveld stelde Stanley Elbers spits Giovanni Korte in staat om de 0-1 te maken. Laatstgenoemde kreeg de bal niet goed onder controle, maar wist toch nog een schot te produceren dat op de paal belandde. In de 35e minuut wist VVV/Helmond Sport het overwicht in de score uit te drukken. Roland Bergkamp gaf de bal, via een mooie steekpass dwars door de Haagse defensie, mee aan Arne van Geffen. Vanaf een meter of achttien zorgde hij met een bekeken schot voor de 1-0. ADO Den Haag-coach Wilfred van Leeuwen wilde zijn ploeg in de tweede helft weer terug in de wedstrijd helpen. Daarom liet hij middenvelder Tom Broekhuizen achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Steven Sanchez Angulo. Het bleek een gouden greep, want in de 59e minuut werd de 1-1 gemaakt uit een voorzet van de invaller. Afmaker was Korte bij de eerste paal. Met nog een kwartier op de klok moest ADO Den Haag verder met tien man. Adil Tihouna maakte volgens de scheidsrechter hands in zijn eigen strafschopgebied. Daarop kreeg de middenvelder een rode kaart. De penalty werd feilloos benut door Bergkamp. Vlak na de 2-1 ontstond er in het zestienmetergebied van VVV/Helmond Sport een zelfde situatie. Een zuivere handsbal werd niet gezien door de scheidsrechter, waardoor ADO Den Haag een strafschop werd ontnomen. Vier minuten voor het eindsignaal kregen de Hagenaars alsnog de mogelijkheid om via de penaltystip op gelijke hoogte te komen, nadat Horváth werd vastgehouden. De Hongaar nam de trap vanaf elf meter zelf, doet dit op trainingen met regelmaat succesvol, maar zag zijn inzet op de paal terecht komen. Hierdoor bleef het bij 2-1 voor VVV/Helmond Sport. Door de nederlaag zakt ADO Den Haag naar de negende plaats. De mannen van Van Leeuwen hebben nu drie punten uit vier duels. Volgende week treedt ADO Den Haag voor de tweede keer dit seizoen aan tegen satellietclub Jong FC Dordrecht. Het vorige duel leverde een 6-0 overwinning op voor de groen-gelen. De wedstrijd wordt maandag 26 november om 18.30 uur gespeeld op Sportpark Vredenburch.