Het vrouwenelftal van ADO Den Haag heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan PSV/FC Eindhoven. Na de 0-3 nederlaag in de openingsronde van de BeNeLeague Orange heeft de equipe van trainer/coach Sarina Wiegman zich uitstekend gerevancheerd middels een 1-3 overwinning.

De media stonden er bol van. Op vrijdag 21 december 2012 zou volgens de Maya’s de wereld vergaan. Van de mondiale berichtgeving bleek echter vrij weinig te kloppen en dus kon er vrijdagavond gewoon worden gevoetbald in de BeNeLeague Orange. Gedurende de laatste speelronde was de druk al volledig van de ketel voor de ooievaars, die zich reeds hadden gekwalificeerd voor de BeNeLeague A. Ook PSV/FC Eindhoven was al zeker van een plekje. Slechts acht minuten had ADO Den Haag, dat het moest stellen zonder de naar Amerika gevlogen Libby Guess en Teresa Noyola, nodig om haar allereerste doelpunt ooit tegen PSV/FC Eindhoven op het scorebord te noteren. Lineth Beerensteyn, die zich in dit duel zou ontpoppen tot één van de beste vrouwen op het veld, werd goed vrijgespeeld na een sublieme aanval over de linkervleugel. De 16-jarige middenvelder kwam als een duveltje uit het doosje en rondde bekwaam af met een diagonale schuiver: 0-1. Op slag van rust vocht PSV/FC Eindhoven zich echter knap terug. Suzanne de Kort kon simpel scoren na een magnifiek opgezette aanval via Jeslynn Kuijpers en Nadia Coolen: 1-1. Aan het tegendoelpunt ging een uitglijder van ADO Den Haag vooraf in het eigen zestienmetergebied. Tussentijds waren er voor ADO Den Haag kansen geweest via Brittany Persaud, die een afstandsschot produceerde, en Renate Jansen. Laatstgenoemde zag haar inzet net gekeerd worden door de Eindhovense goalie, Angela Christ. Voor PSV/FC Eindhoven zorgde Manon van den Boogaard voor dreiging door middel van een vrije trap, die maar net over het Haagse doel raasde. De eerste helft eindigde met een vrije trap van Paola van der Veen in de muur van PSV/FC Eindhoven. De eerste 45 minuten konden worden afgedaan als slordig en onzorgvuldig. Zowel het spel van ADO Den Haag als PSV/FC Eindhoven was niet om over naar huis te schrijven, maar dat werd na de thee ruimschoot goedgemaakt. In de tweede helft herhaalde zich allereerst een gebeurtenis uit het eerste bedrijf. Wederom kwam Beerensteyn kort na het geluid van het scheidsrechtersfluitje tot scoren. De offensieve vormgeefster kreeg de bal in de kluts voor de voeten en kon vervolgens alleen afstormen op Christ: 1-2. De schoonheidsprijs verdiende het doelpunt niet, maar dat deed niet af aan de euforie in het Haagse kamp. Beerensteyn vormde overigens gedurende de volledige tweede helft een plaag voor de Noord-Brabantse verdediging. Telkens was zij haar directe tegenstander(s) te snel af. Zo vond de jongeling een klein kwartier na rust de buitenkant van de paal op haar weg. Kort daarop belandde één van haar inzetten net naast het doel van PSV/FC Eindhoven. De thuisbrigade dicteerde vervolgens bij vlagen het spel. Zo verscheen Daniëlle van de Donk in de 68e minuut alleen voor het doel van Barbara Lorsheijd, die zich net als Beerensteyn ontpopte tot één van de heldinnen aan Haagse zijde. Van de Donk had de 2-2 moeten maken na een voorzet van De Kort. Drie minuten later was PSV/FC Eindhoven opnieuw dicht bij de gelijkmaker, maar ditmaal voorkwamen beide palen (!) een Eindhovens vreugdedansje. Een klein kwartier voor het eindsignaal lobde Beerensteyn de bal net naast het doel van Christ. Nadat Van de Donk in de 89e minuut na een overtreding ontsnapte aan een gele kaart, startte PSV/FC Eindhoven haar slotoffensief. De thuisclub schoot de bal nog op de lat. Scoren deed de thuisclub niet meer in het restant van het duel. Lorsheijd bleek vandaag een uiterst stabiele factor te zijn. Telkens stond de 21-jarige keepster op de goede plaats. De krachtmeting eindigde met een overtreding op Beerensteyn. ADO Den Haag kreeg daarvoor een strafschop. Sheila van den Bulk benutte het gegeven buitenkansje en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3. Zo werd het publiek van de thuisclub murw gebeukt achtergelaten. De vrouwen van ADO Den Haag kunnen met een goed gevoel aan de feestdagen beginnen. Zij kunnen nu gaan genieten van hun welverdiende vakantie. Immers hebben de veertien BeNeLeague Orange- en de twee Champions League-duels zowel op fysiek als mentaal gebied veel kracht gekost. ADO Den Haag is de BeNeLeague Orange geëindigd met 29 punten, vijf minder dan winterkampioen FC Twente. PSV/FC Eindhoven eindigde op de derde plaats met 23 punten. Ajax werd vierde met 21 punten. SC Telstar (achttien punten), PEC Zwolle (veertien), FC Utrecht (tien) en SC Heerenveen (vijf) nemen in het kalenderjaar 2013 deel aan de BeNeLeague B. ADO Den Haag, dat zich in de KNVB Beker moet zien te ontdoen van Fortuna Sittard, ontmoet deze vier ploegen dus niet meer.