Jong ADO Den Haag heeft zich goed hersteld van de 7-1 nederlaag bij Jong FC Utrecht. Op De Aftrap was het team van coach Wilfred van Leeuwen met 3-0 te sterk voor Jong Sparta Rotterdam. Al bij rust werd de eindstand bereikt dankzij goals van Charlton Vicento, Stanley Elbers en uitblinker Tom Broekhuizen. Sparta had de hele wedstrijd meer balbezit, maar wist desondanks nauwelijks grote kansen te creëren.

Ondanks de regenbuien, die dinsdagavond vielen, was het drukker dan normaal op het trainingscomplex van ADO Den Haag. Dit kwam doordat 19 trainers in opleiding te gast waren bij de staf van ADO Den Haag. Onder meer WK-finalist Giovanni van Bronckhorst was aanwezig op De Aftrap. De wedstrijd kende, in de eerste tien minuten, weinig spectaculaire momenten. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. ADO Den Haag dook wel iets vaker op voor het vijandelijke doel dan Sparta. Toch kreeg de ploeg van coach Arjan van der Laan de eerste mogelijkheid. In de 13e minuut gaf Pieter Langedijk een voorzet op Mimoum Mahi. De middenvelder kreeg de bal niet goed op het hoofd, waardoor deze hoog over ging. ADO Den Haag ging, naarmate het duel vorderde, steeds meer achterover leunen om zo gevaar te stichten via een snelle omschakeling. Na ruim een kwartier op de klok leverde die speelwijze direct succes op. Een lange bal van Broekhuizen kwam bij Elbers terecht, die aan de rechterkant van het veld was opgestoomd. De aanvaller gaf daarna een voorzet op Vicento. De linksbuiten rondde koelbloedig af.

Vanaf de 1-0 ging ADO Den Haag nog meer loeren op de counter. De thuisploeg liet het initiatief constant aan Sparta, maar de Rotterdammers wisten nauwelijks voor dreiging te zorgen. ADO Den Haag bleef wel goede kansen krijgen. Giovanni Korte en Vicento faalden, maar Elbers kon wel scoren. Via een mooie voorzet zette Kevin Visser Broekhuizen vrij voor Sparta-keeper Roy Kortsmit. Laatstgenoemde kon op het schot van de middenvelder nog redden, maar bij de rebound van Elbers was hij kansloos. Twee minuten voor rust gooide ADO Den Haag het duel eigenlijk in het slot. Dit keer vond Broekhuizen wel het net, nadat hij simpel kon afronden uit een indraaiende voorzet vanaf rechts: 3-0.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef ongewijzigd. Sparta hield het meeste balbezit en ADO Den Haag wachtte een foutje van de uitploeg af. Enig verschil met de eerste helft was dat Sparta nu wat gevaarlijker voor het doel werd. Het resulteerde in goede kansen voor Langedijk (twee keer voorlangs) en een kopbal van Paul Gladon die van de lijn werd gehaald. Pas in het laatste kwartier kreeg ADO Den Haag nog wat mogelijkheden de score uit te breiden. Zo schoot Korte drie minuten voor tijd op de paal. Toch werd de ruststand ook de eindstand. Met nog twee wedstrijden te gaan in poule B van de beloftencompetitie is ADO Den Haag op de goede weg om in de tweede seizoenshelft in de ‘Eredivisie’ uit te komen, waarin de bovenste vier ploegen van de drie poules gaan spelen. De mannen van Van Leeuwen hebben nu tien punten uit vijf wedstrijden. Dat is goed voor een tweede plek. Het gat naar nummer vijf Sparta is vier punten. Volgende week treffen de Haagse beloften weer een Rotterdamse ploeg. Op maandag 24 september staat de uitwedstrijd tegen Jong Feyenoord/Excelsior op het programma. De aftrap is om 18.30 uur.