Jong ADO Den Haag zal goede herinneringen houden aan het bezoek van satellietclub FC Dordrecht van maandagavond. De ploeg van coach Wilfred van Leeuwen overklaste de Dordtenaren bij tijd en wijle, en won dan ook met 6-0. De overwinning was bij rust al vrijwel zeker toen er 5-0 op het scorebord stond, dankzij twee goals van Tom Broekhuizen en Jordy van der Winden en eentje van Adil Tihouna. In de laatste actie van het duel bepaalde Broekhuizen met zijn derde goal de eindstand.

De eerste kans van de wedstrijd was direct raak. In de vierde minuut leed FC Dordrecht slordig balverlies op het middenveld, waarna Giovanni Korte met de bal aan de haal ging. Hij legde vanaf rechts terug op Tihouna, die het zestienmetergebied inliep. Zijn schot belandde in het net. FC Dordrecht was nog maar nauwelijks bekomen van de vroege achterstand, of het stond alweer 2-0. Een indraaiende voorzet van Tihouna kwam terecht bij Broekhuizen. Hij werd slecht verdedigd en kon daarom makkelijk zijn eerste goal van de avond maken. ADO Den Haag ging, in het vervolg, vrolijk door met het creëren van kansen. Na het eerste kwartier had het al 5-0 kunnen staan. Ware het niet dat schoten van Danny Bakker, Paul Mulders en Aleksandar Radosavljevic niet nauwkeurig genoeg waren. Het duurde nog tot de 20e minuut voordat de 3-0 viel. Afmaker was wederom Broekhuizen. Hij kreeg de bal, na een scrimmage uit een corner, voor zijn voeten en tikte eenvoudig binnen. De 4-0 was een goal om in te lijsten. Een lange bal vanaf eigen helft van Steve van Kesteren kwam bij Van der Winden terecht, die aan de linkerkant van het veld opstoomde. Hij was zijn directe tegenstander te snel af, waardoor de linksback in de korte hoek raak schoot. Van der Winden hoefde slechts vijf minuten te wachten tot zijn tweede treffer. Weer liep hij op vanaf eigen helft. Eenmaal is de ‘zestien’ aangekomen, ging Van der Winden een een-tweetje aan met Korte. Het slappe schot, dat volgde, wist de Dordrecht-keeper niet goed te verwerken, waardoor de bal tergend langzaam over de doellijn ging. Het betekende wel 5-0. ADO Den Haag nam in de tweede helft het nodige gas terug. Voor FC Dordrecht hoefde de thuisploeg toch niet meer te vrezen. Het team van coach Jalink kreeg uiteindelijk geen enkele kans. Pas na een uur spelen, ging ADO Den Haag iets nadrukkelijk de aanval opzoeken. Het resulteerde in een kopbal op de lat van Korte en twee afstandschoten van Tihouna, die net over gingen. Pas in de slotminuut viel er weer een goal. Uit een corner van Tihouna kopte Broekhuizen raak. Door de overwinning is ADO Den Haag nog ongeslagen. Het team heeft nu zeven punten uit drie wedstrijden en staat op een tweede plek. Met nog vier duels te gaan in poule B van de beloftencompetitie is ADO Den Haag op de goede weg om vanaf oktober in de ‘Eredivisie’ van de beloften mee te doen. De mannen van Van Leeuwen moeten daarvoor bij de bovenste vier eindigen. Volgende week wacht er een uitwedstrijd. Jong FC Utrecht is op maandag 3 september de tegenstander.