Na drie wedstrijden zonder nederlaag staat Jong ADO Den Haag weer met beide voeten op de grond. In de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht moest de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen maandagavond een 7-1 nederlaag incasseren. Er was niets af te dingen op de overwinning voor de thuisploeg, die met veel spelers uit het eerste elftal aantrad. ADO Den Haag kon daar, met een vrij jong team, weinig tegenover stellen.

Ondanks dat FC Utrecht de betere ploeg was, had het een penalty nodig om op voorsprong te komen. In de 21e haalde middenvelder Thierry Monteny een tegenstander neer in zijn eigen zestienmetergebied. Scheidsrechter Siemen Mulder zag er een overtreding in. De strafschop werd door Leon de Kogel benut. Nog geen minuut na de 1-0 moest ADO Den Haag-keeper Martijn de Zwart zich onderscheiden. Hij keerde een schot van Maikel Lange. Niet lang na deze kans verdubbelde FC Utrecht de score. Uit een vlotte aanval rondde Thijs van Hofwegen feilloos af. Met een 2-0 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op. Direct na de aftrap voor de tweede helft wist ADO Den Haag verrassend de aansluitingstreffer te maken. Kevin Tano kopte raak uit een vrije trap van Adil Tihouna.

De goal van Tano bleek slechts een stuiptrekking van ADO Den Haag. Want drie minuten daarna maakte FC Utrecht alweer 3-1. Marc Klok was de boosdoener voor het Haagse team. Hij zag zijn schot, tussen de benen van De Zwart door, in het net belanden. In de 63e minuut maakte Van Hofwegen zijn tweede doelpunt van de avond. Hij verzilverde een afgemeten voorzet van Kevin van Kippersluis. Het werd voor ADO Den Haag nog erger toen verdediger Kenny Teijsse de 5-1 maakte. Hij kopte binnen uit een corner. Het leed was daarmee nog niet geleden voor de uitploeg. Invaller Soufian Moro bepaalde met twee doelpunten de eindstand op 7-1 voor FC Utrecht. De nederlaag zorgt ervoor dat ADO Den Haag één plekje zakt in poule B van de beloftencompetitie. De mannen van Van Leeuwen staan op de derde plek met zeven punten. Volgende week wordt er niet gevoetbald, vanwege de interlands. De volgende wedstrijd wordt op maandag 17 september tegen Jong Sparta gespeeld. Het duel op De Aftrap begint om 18.30 uur.