De beloften van ADO Den Haag hebben in de tweede wedstrijd van het seizoen een overwinning geboekt. Uit bij Jong NAC Breda werd het 1-3 voor de mannen van Wilfred van Leeuwen. Gezien de kansenverhouding was de winst terecht voor de Haagse ploeg. NAC Breda kon eigenlijk alleen gevaarlijk worden via vrije trappen, op het enige doelpunt van Andreas Lasnik na.

De eerste kans van de wedstrijd leverde direct een doelpunt op. Een aanval van ADO Den Haag leek op niks uit te lopen, tot de bal voor de voeten van Stanley Elbers kwam. Hij aarzelde niet en schoot met een keiharde knal de 0-1 binnen. In de negende minuut deed NAC Breda voor het eerst van zich spreken. Een vrije trap van Lasnik belandde op het hoofd van spits Junior Ebobo. Zijn kopbal ging maar rakelings naast het doel van Martijn de Zwart.

Nog geen minuut na de Bredase kans had Tommie Beugelsdijk alweer de tweede treffer voor ADO Den Haag op de schoen. Uit een vrije schop van Adil Tihouna volleerde de verdediger maar net voorlangs de goal. Vanaf de 23e minuut begon er een korte periode, waarin veel doelpunten vielen. Eerst was het Kevin Visser, die de 0-2 maakte uit een halve omhaal. Direct na de aftrap zorgde Lasnik met een mooie stift over De Zwart voor de aansluitingstreffer. Weer een minuut later werd het verschil weer teruggebracht tot twee goals. Een uitstekende dieptepass van Aleksandar Radosavljevic kwam bij Charlton Vicento terecht, die met veel gevoel de bal over NAC-keeper Tim Coremans heen liftte: 1-3. Dit zou ook de ruststand blijken. Snel na rust kreeg Vicento de kans zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Zijn inzet raakte echter de lat. De counter van NAC, die daaruit volgde, werd uitstekend in de kiem gesmoord door Ahmed Ammi.

Grote kansen bleven in het vervolg uit. In de 66e minuut moest De Zwart zich nog wel strekken om een vrije trap van Lasnik tegen te houden. En in de blessuretijd zag Visser een poging op de keeper afketsen. Zo bleef het bij 1-3. De overwinning brengt ADO Den Haag op een tweede plaats in groep B van de beloftencompetitie. Na twee wedstrijden heeft de ploeg vier punten. Volgende week ontvangt ADO Den Haag een bekende club: FC Dordrecht. De Haagse vereniging heeft de afgelopen jaren veel spelers verhuurd aan de club uit de regio Rijnmond. Het duel wordt op maandag 28 augustus afgewerkt op De Aftrap. Aanvang is, zoals altijd, 18.30 uur.