Jong ADO Den Haag is het seizoen in de vernieuwde beloftencompetitie begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen Jong RKC Waalwijk. Eigenlijk was alleen de eerste helft echt het aankijken waard op De Aftrap. Beide teams kregen daarin een paar aardige kansen, maar daarbij stond het vizier niet scherp genoeg. ADO Den Haag-keeper Robert Zwinkels hield zijn ploeg ook een paar keer op de been met goede reddingen.

Bij ADO Den Haag stonden een paar nieuwe namen in het veld. Zo deed aanvaller Kevin Tano mee, die terugkeerde van een verhuurperiode bij FC Dordrecht. Datzelfde gold voor Tommie Beugelsdijk. Andere nieuwe gezichten waren die van Dion Malone (komt van Almere City) en Danny Bakker (A-junior). Ten opzichte van vorig seizoen zijn enkele vaste waardes bij de Beloften vetrokken, zoals Ricardo Samoender (FC Dordrecht) en Jordy Strooker (Rijnsburgse Boys). De eerste tien minuten van de wedstrijd zorgden voor weinig opwinding. ADO Den Haag had wel het meeste balbezit. De ploeg van coach Wilfred van Leeuwen kon daar telkens maar kort van genieten, omdat veelvuldig de lange bal werd gehanteerd. Dat was voor RKC Waalwijk elke keer gemakkelijk te verdedigen. Pas na twaalf minuten werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk, door een kopbal van Malone die net over ging. Deze kans leek voor beide teams het startsein wat meer aanvallend te spelen. Dit resulteerde in goede mogelijkheden voor de goals. Zo kreeg Thomas Broekhuizen een uitstekende kopkans uit een voorzet van Malone. RKC-keeper Arjan van Dijk stond echter op de goede plek. Niet lang daarna kregen de Waalwijkers twee kansen binnen één minuut. Zwinkels bracht twee keer uitstekend redding op schoten van Michéle Meerburg en Desley Ubbink. ADO Den Haag liet zich niet uit het veld slaan door de kansen van de bezoekers. Want het was weer Malone, die met een kopbal in de 26e minuut dichtbij de openingstreffer was. Even later kregen Charlton Vicento (slap schot) en Stanley Elbers (schot net naast) een kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Het slotakkoord van de eerste helft was weer voor RKC Waalwijk. Uit een afgeslagen ingooi schoot Furkan Alakmak keihard op doel, maar weer stond Zwinkels in de weg. In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. ADO Den Haag bleef vaak de lange bal spelen. RKC Waalwijk kon deze elke keer goed verdedigen en probeerde uit de omschakeling gevaarlijk te worden. Dat lukte alleen nooit. De ploeg van coach Rob Maas was alleen dichtbij een doelpunt door een schot van invaller Adikale Kamara uit een corner. ADO Den Haag kon daar bar weinig tegenoverstellen. Veel meer dan wat afzwaaiers kwam de thuisploeg niet. Zo kabbelde de saaie tweede helft naar het einde en eindigde de wedstrijd zoals die begon: 0-0. De Haagse beloften staan na één duel op plek vier in poule B van de beloftencompetitie. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Dan gaat ADO Den Haag op bezoek bij Jong NAC Breda. Aftrap op maandag 20 augustus in om 18.30 uur.