ADO Den Haag heeft zich heel goed kunnen herstellen van de opdoffer tegen PSV. In Breda behielden de Hagenaars hun ongeslagen uitstatus. NAC werd met 0-3 verslagen.

De eerste helft ging gelijk op met 1 grote kans aan beide kanten. Pas in het laatste half uur sloegen de mannen van Maurice Steijn toe. Uiteindelijk zorgden Tom Beugelsdijk, Tjaronn Chery en Rydell Poepon (strafschop) ervoor dat ADO Den Haag haar vierde zege van het seizoen boekte. Grote vraag was hoe ADO Den Haag zich zou herstellen van de forse 1-6 nederlaag tegen PSV. In de eerste helft leken de Hagenaars nog last te hebben van de naweeën en zou een Avondje NAC andermaal niet in een feestje eindigen. Vorig jaar speelden de groen-gelen hun slechtste wedstrijd van het seizoen in het Rat Verlegh Stadion.

De Hagenaars hielden de linies niet constant goed bij elkaar en gaven ruimte weg, waardoor NAC vooral via Anthony Lurling gevaarlijk kon worden. De thuisploeg kon die kleine mogelijkheden overigens niet verzilveren. ADO Den Haag begon heel voorzichtig aan het duel in Breda. De tegenstander werd nauwelijks aangepakt en vooral de opkomende middenvelders Nemanja Gudelj en Jordy Buijs maakten daar gebruik van. Buijs kon na dertien minuten zelfs op karakter scoren maar het was scheidsrechter Reinold Wiedemeijer niet ontgaan dat de middenvelder twee keer hands maakte en dus de goal afgekeurd moest worden.

Eén keer doken de groen-gelen voor het doel van Jelle ten Rouwelaar op. Na een pass van Jens Toornstra schoot Mike van Duinen zonder te bedenken op het doel. Ten Rouwelaar liet de bal los maar merkte dat de rebound van Tjaronn Chery via zijn lichaam over het doel ging. Na de pauze veranderde het spelbeeld niet echt meteen. Ex-ADO Den Haag-verdediger Kees Luijckx was dichtbij toen hij na een corner van Danny Verbeek geheel vrijstaand net niet bij de bal kon. Bij een hoekschop aan de overzijde kon Beugelsdijk juist wel bij de bal. De verdediger kreeg een corner van Danny Holla, die door Tim Gilissen onbedoeld verlengd werd, pardoes in zijn voeten en wist daar in de 59e minuut wel raad mee: 0-1.

Vanaf dat moment keerde het duel en kreeg ADO Den Haag de betere kansen. Nadat Ten Rouwelaar nog een schot van Chery met moeite stopte, was hij in de 74e minuut kansloos op een poging van dezelfde buitenspeler. Rydell Poepon veroverde een inworp waarna hij enkele verdedigers voorbij dribbelde. De meegelopen Chery kreeg de bal en prikte deze in de korte hoek: 0-2. Nadat Kenneth Omeruo een inzet van Lurling van de lijn haalde, had ADO Den Haag het duel in de 78e minuut moeten beslissen. Bij een counter en met nog een verdediger voor zich gunde Poepon de ingevallen Charlton Vicento de niet te missen kans. In plaats daarvan stuitte Vicento op de uitkomende Ten Rouwelaar. Vicento had eerder ook al een grote kans rakelings gemist toen hij bij de tweede paal opdook na een vrije trap van Holla.

De definitieve beslissing viel uiteindelijk in de 82e minuut toen eerst Luijckx bij een vrije schietkans Gino Coutinho op zijn weg trof. Direct daarna kwam aan de overkant van het veld Chery na een steekpass van Toornstra voor Sepp De Roover. De Belg trok Chery naar beneden waarna Wiedemeijer hem de rode kaart voorhield en de Hagenaars een strafschop gaf. Poepon benutte feilloos het buitenkansje: 0-3. Poepon had nog voor een hogere score kunnen zorgen toen hij een scherpe voorzet van Danny Holla niet goed raakte. En daarmee werd de deze week als hoofdtrainer aangestelde Nebojsa Gudelj een grotere afgang bespaard.

Voor Maurice Steijn betekende de overwinning tegen zijn oude club dat ADO Den Haag haar ongeslagen uitstatus intact houdt. Of dat volgende week ook nog lukt, lijkt een lastige zaak te worden. Op zaterdag 1 december gaan de Hagenaars op bezoek bij titelkandidaat FC Twente, een duel waarin de groen-gelen traditioneel weinig punten halen. Maar wie weet! De aftrap in De Grolsch Veste is 18.45 uur.