ADO Den Haag is tegen PSV tegen een flinke nederlaag opgelopen. De koploper liet de Hagenaars in het eigen Kyocera stadion helaas volledig kansloos: 1-6.

Wedstrijden tussen ADO Den Haag en PSV zijn voor de Brabanders over het algemeen prettiger dan voor de Hagenaars. In het verleden haalden de Eindhovenaren tamelijk gemakkelijke en ruime overwinningen. En ook dit seizoen was dat het geval. De Hagenaars, die zonder de geschorste mannetjesputters Kenneth Omeruo en Danny Holla speelden, werden door de koploper op alle fronten afgetroefd. Zowel qua kracht, snelheid als qua veldbezetting kwamen de groen-gelen er niet aan te pas. Vooral het middenveld met lichtgewichten als Kevin Jansen en Kevin Visser legde het af tegen de ervaring en fysieke kracht van Kevin Strootman en Mark van Bommel. ADO Den Haag vormde nooit een serieuze bedreiging voor het team van Dick Advocaat.

PSV was van plan om het karwei in Den Haag zo snel mogelijk te klaren en alleen al in de eerste twee minuten hadden Georginio Wijnaldum en Dries Mertens de Eindhovenaren op voorsprong moeten zetten. Maar beide keren was de van een blessure teruggekeerde doelman Gino Coutinho op zijn post. Net toen ADO Den Haag iets vaker tot aanvallen kwam, sloegen de Brabanders alsnog toe. Luciano Narsingh kreeg na veertien minuten de bal op rechts. De buitenspeler kwam naar binnen, omspeelde Aaron Meijers en schoot de bal in de verre hoek: 0-1.

Acht minuten later viel eigenlijk al de beslissing toen Jeremain Lens Strootman aanspeelde. De middenvelder ging een een-twee met Wijnaldum aan en schoot de bal langs Coutinho: 0-2. In de 33e minuut was het duel helemaal van alle spanning ontdaan. Lens bediende Mertens, die zich vrij kapte op de rand van het strafschopgebied en een hoek uitkoos: 0-3.

De Eindhovenaren gingen na de rust door met scoren. In de 54e minuut onderschepte Mertens een foute breedtepass van Tom Beugelsdijk en de Belg speelde vervolgens de vrijstaande Wijnaldum aan. De middenvelder rondde daarbij beheerst af: 0-4. Omstreeks het uur kende ADO Den Haag, dat in de tweede helft met Christian Supusepa en Mike van Duinen speelde, een opleving. In de 62e minuut bracht Kevin Jansen de bal voor, waarna het speeltuig via Beugelsdijk en Marcelo omhoog ging. Ex-ADO Den Haag-doelman Boy Waterman stompte de bal daarna onvoldoende weg. Met een lob via binnenkant paal redde Charlton Vicento de Haagse eer: 1-4.

Rydell Poepon en opnieuw Vicento kregen nog kleine kansen, maar daarna nam PSV het heft weer in handen. Narsingh was twee keer dichtbij een doelpunt, maar de vijfde treffer kwam uiteindelijk op naam van Timothy Derijck. De ex-ADO Den Haag-verdediger rondde een rebound af nadat Coutinho een schot van Mark van Bommel losliet: 1-5. Even later eindigde een poging van Wijnaldum op de lat, waarna invaller Orlando Engelaar met een schot de 1-6 eindstand mocht bepalen.

ADO Den Haag weet dat het niet tegen PSV de punten moet halen, maar dat dit in het treffen met de volgende Brabantse ploeg wel moet gebeuren. Vrijdag trappen de Hagenaars om 20.00 uur af bij NAC Breda. Dan zijn Omeruo en Holla weer van de partij, maar zit Meijers een schorsing uit.