ADO Den Haag heeft na drie wedstrijden in minder dan een week haar ongeslagen uitstatus in de competitie in stand gehouden. Het duel tegen Roda JC eindigde in Kerkrade in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Doelpunten zijn de laatste weken schaars bij ADO Den Haag. Zowel voorin als achterin belanden er weinig ballen in het net. Het duel in Limburg met Roda JC leverde helaas ook geen doelpunten op en dus ook geen winnaar. Over negentig minuten bezien maakten beide teams evenveel aanspraak op de zege, in de tweede helft waren er wel meer kansen dan in het eerste bedrijf, maar verdeeld over beide kanten.

Beide ploegen namen in de eerste helft een wat afwachtende houding aan. Het duurde tot de 24e minuut voordat de eerste kans ontstond. Dat was meteen de grootste van het eerste bedrijf, maar na een een-twee met Tjaronn Chery schoot Rydell Poepon de bal via het been van doelman Filip Kurto over het doel. Roda JC kreeg vervolgens enkele kleine mogelijkheden via de rechterkant, omdat linksback Aaron Meijers af en toe misschien iets te ver mee naar voren trok. Spits Sanharib Malki was het gevaarlijkst toen zijn omhaal naast het doel van Robert Zwinkels ging.

In de slotfase van de eerste heelft schoot Chery nog een keer naast. Na de pauze zorgden beide ploegen in het eerste kwartier voor een opleving. Al in de 48e minuut kwam Chery in scoringspositie, nadat hij via een vrije trap van Danny Holla en een tussenkomst van Poepon erg mooi en met veel gevoel in balbezit was gekomen. Maar voordat hij goed kon afdrukken blokkeerde de uitgekomen Kurto zijn schot.

Tien minuten later kopte Tom Beugelsdijk bij de tweede paal een corner van Holla binnen. Op de lijn kon Amin Affane een doelpunt verhinderen. Direct daarna kwamen de Limburgers er levensgevaarlijk uit. Malki legde de bal terug op Mitchell Donald, waarna Zwinkels zijn schot over het doel kon tikken. Uit de daaropvolgende corner van Affane kopte verdediger Bart Biemans de bal op de lat.

Daarna verflauwde het duel weer en ook de komst van Charlton Vicento voor de voor zijn doen wat onzichtbare Mike van Duinen bracht daar geen verandering in. In de slotfase ontstonden, mede omdat bij ADO Den Haag de krachten na drie wedstrijden in korte tijd wegvloeiden, nog enkele hachelijke situaties voor het Haagse doel, maar tot een doelpunt zou het niet leiden.

ADO Den Haag kan zich nu gaan opmaken voor het thuisduel tegen AZ, dat op zaterdag 10 november plaatsvindt. De aftrap in het Kyocera stadion is om 19.45 uur.