ADO Den Haag wacht nog altijd op haar eerste thuisoverwinning. FC Utrecht bracht de Hagenaars in het eigen Kyocera stadion de tweede nederlaag van het seizoen toe: 1-2.

De clubs van de derde en vierde stad van Nederland vochten een duel om de zesde plaats in de hoogste vaderlandse voetbalcompetitie uit. Gezien het onderlinge verschil van slechts een punt in het voordeel van de gasten en eerdere remises leek het een gelijkopgaande wedstrijd te worden. Maar de Utrechters waren zowel voetballend als fysiek de betere in deze confrontatie. Voor de pauze kwamen de Domstedelingen al op voorsprong en de Utrechters verzuimden in de tweede helft om het duel te beslissen. Daardoor mochten de Hagenaars tot het laatst hopen op de zesde puntendeling van het seizoen.

ADO Den Haag had het in de eerste helft moeilijk tegen het fysiek sterke FC Utrecht. De Hagenaars hadden daar voetballend geen direct antwoord op, zodat de Domstedelingen in de eerste helft tot de meeste kansen kwamen. Vreemd genoeg namen de groen-gelen na ruim een kwartier wel een voorsprong. Op een steekpass van Jens Toornstra dook Tjaronn Chery achter de Utrechtse verdediging op. De buitenspeler was eerder bij de bal dan doelman Robbin Ruiter, die Chery vervolgens vloerde. De door scheidsrechter Pieter Vink gegeven strafschop zette aanvoerder Danny Holla, terug na een schorsing, onberispelijk om in 1-0.

Niet veel later ging Mike van Duinen door op de achterlijn en kwam hij zelfs tot in de doelmond. Adam Sorota kon de vrijliggende bal nog net wegtrappen. Het doelpunt en de kans hadden voor ADO Den Haag een opmaat tot een beter aandeel in de wedstrijd moeten zijn, maar de gasten namen al snel weer het initiatief. De gelijkmaker liet dan ook helaas niet lang op zich wachten. In de twintigste minuut kwam Tommy Oar op en de Australiër gaf spits Alexander Gerndt de gelegenheid om met een diagonaal schot te scoren: 1-1.

De Utrechtse druk hield aan en ADO Den Haag kwam niet meer aan aanvallen toe. Het wachten was op gevaarlijke momenten voor het Haagse doel. Jacob Mulenga was al twee keer van dichtbij een doelpunt, voordat hij in de veertigste minuut wel succesvol was. Mark van der Maarel onderschepte een crosspass van Chery en zette Sorota aan het werk. De Australiër kwam tot in het strafschopgebied, waarna Mulenga zijn voorzet naar de verre hoek dirigeerde: 1-2. Kort voor rust behoedde Robert Zwinkels, die nog steeds de niet-fitte Gino Coutinho vervangt, zijn ploeg van een grotere achterstand. De Haagse doelman tikte een vrije trap van Gerndt uit de hoek. Met het inbrengen van Charlton Vicento voor Kevin Jansen probeerde ADO Den Haag in de tweede helft aanvallender te spelen, maar de ploeg van Maurice Steijn heeft thuis moeite om het spel te maken. Omdat de groen-gelen ook niet overschakelen naar een meer opportunistische wijze van spelen, zijn de Hagenaars nauwelijks gevaarlijk geworden.

Alleen Vicento kwam een aantal keren in scoringspositie, maar bij twee van die pogingen maaide hij of over de bal of raakte hij het speeltuig maar half, waardoor de kansen verkeken waren. Aan de overzijde verzuimde FC Utrecht om het duel te beslissen. Zeker vier grote kansen hielp Cedric van der Gun om zeep. De beste twee van de ex-ADO Den Haag-speler waren een kopbal, die door Tjaronn Chery van de lijn gehaald werd en een rebound van dichtbij, die door Zwinkels miraculeus gered werd.

In de laatste minuut kreeg ADO Den Haag nog een kans op een misschien onverdiend punt, toen Van Duinen van dichtbij een voorzet van Aaron Meijers inkopte. Ruiter lag in de weg en ook de rebound van Van Duinen was een prooi voor de doelman. ADO Den Haag heeft door het verlies de kans om naar de zesde plaats te klimmen gemist. In plaats daarvan moet het nu tegen Willem II op zoek naar haar eerste thuiszege. Het duel tegen de Tricolores is komende zaterdag al, om 18.45 uur.