ADO Den Haag heeft zijn eerste thuiszege van het seizoen te pakken. Een strafschop en een rode kaart moesten er voor de Hagenaars aan te pas komen om voorbij Willem II te gaan: 2-0, maar winnen is winnen!

Vooraf lieten de spelers en de technische staf al weten; tegen Willem II moest de eerste thuiszege van het seizoen behaald worden. Dat was ADO Den Haag aan haar stand verplicht. En met promovendus Willem II leek ze ook de ideale tegenstander op bezoek te krijgen. Van de Tricolores hoefde de Haagse verdediging weinig gevaar te duchten. Dat de ploeg uit Tilburg waarschijnlijk erg defensief ingesteld naar Den Haag zou komen kon het de Haagse ploeg moeilijk maken.

Na negentig minuten bleek die overwinning wel te zijn behaald, maar was deze inderdaad zeer moeizaam tot stand gekomen. Een strafschop en een rode kaart hielpen de Hagenaars aan een voorsprong. Het krachtsverschil werd in de slotfase nog in een tweede doelpunt uitgedrukt. ADO Den Haag snakte naar de eerste thuisoverwinning en ging daarom furieus van start. Al na anderhalve minuut zorgde Aaron Meijers voor gevaar door van 25 meter een afgeslagen hoekschop in een keer op het doel te schieten. Zijn inzet leek in de kruising te vliegen, maar doelman David Meul kon nog net de bal uit het doel tikken. Vijf minuten later was Rydell Poepon dichtbij zijn tweede seizoenstreffer. De voormalige Willem II-speler kopte al vallend een voorzet van Tjaronn Chery op het doel, maar opnieuw was Meul op zijn post.

Daarna luwde de Haagse storm enigszins en de Tilburgers, die niet naar de Hofstad waren gekomen om het spel te maken, waren ook nauwelijks gevaarlijk. Gaandeweg het eerste bedrijf kwam ADO Den Haag nog maar weinig tot echte kansen, waardoor het geen hoofdrol voor zich kon opeisen. Jens Toornstra kreeg nog de beste mogelijkheid toen hij in de 22e minuut achter de Willem II-verdediging opdook om een vrije trap van Danny Holla te controleren. Maar de middenvelder tilde de bal over het doel. Ook in de tweede helft lukte het de ploeg van Maurice Steijn niet om een bres in de Brabantse defensie te slaan. Het duel leek daarom voorbestemd om in 0-0 te eindigen.

Totdat na een uur Jordens Peters in de fout ging. Een corner van Tjaronn Chery waaide over, maar toch meende de Tilburgse verdediger de inkomende Tom Beugelsdijk met zijn ellebogen tegen de grond te moeten werken. Niet alleen kreeg ADO Den Haag daardoor van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer een strafschop maar ook persoonlijk moest Peters boeten. Hij kreeg een rode kaart.

Nadat aanvoerder Holla al voor de derde keer dit seizoen vanaf elf meter raak schoot, was het duel in feite beslist. Willem II kon met een man minder helemaal geen gevaar stichten en het was wachten tot het moment dat ADO Den Haag een veilige marge opbouwde. Maar de Hagenaars hadden toch nog wat moeite het krachtsverschil in nog een doelpunt uit te drukken. Dat lukte pas in de 88e minuut. Even leek een counter via Kevin Jansen op niets uit te lopen, maar Chery blies de aanval nieuw leven in. Hij speelde de opkomende Meijers aan, waarna de linksback de bal voorzette. Van dichtbij hoefde Mike van Duinen de bal alleen nog achter Meul te schieten: 2-0.

Hoewel het de nodige moeite heeft gekost, hoeft ADO Den Haag niet meer tegen de eerste thuiszege aan te hikken. Bovendien is een wedstrijd die de nodige punten moest opleveren ook daadwerkelijk in een overwinning omgezet. De komende week hebben de Hagenaars geen gelegenheid om een tweede thuiszege te boeken. Er staat twee uitwedstrijden, waarbij de uithoeken van de Eredivisie worden bezocht, op het programma. Komende dinsdag begint om 20.45 uur een bekerwedstrijd tegen FC Groningen in de Euroborg. Vrijdag reist de ploeg naar Kerkrade voor het duel tegen Roda JC. De aftrap in het Parkstad Limburg Stadion staat om 20.00 uur gepland.