ADO Den Haag blijft in haar uitwedstrijden ongeslagen. Tegen NEC behaalden de Hagenaars voor de vijfde keer dit seizoen een gelijkspel. In De Goffert werd het 1-1.

Op grond van de statistieken van dit seizoen was een Haagse zege de verwachting. Beide ploegen presteren uit namelijk beter dan thuis en NEC wachtte nog steeds op haar eerste overwinning.

Maar gezien het vertoonde spel maakten beide ploegen geen echte aanspraak op de zege. In een matig duel waren de kansen schaars, ook al omdat slordigheden hier en daar de boventoon voerden. Had ADO Den Haag gedraaid zoals eerder dit jaar, dan zat er voor de ploeg van Maurice Steijn zeker meer dan een puntendeling in. Het Haagse doelpunt via Mike van Duinen kwam wel op curieuze wijze tot stand, maar een doelpunt is een doelpunt en een punt is een punt. De wedstrijd in Nijmegen kwam moeizaam op gang. Beide ploegen kozen voor een voorzichtige opbouw maar leden daarbij veel balverlies. Aan ADO Den Haag-zijde werd aanvoerder Danny Holla, die geschorst was, duidelijk gemist. De middenvelder heeft het vermogen om met zijn passes het spel te versnellen en daarnaar werd nu soms gezocht.

Pas in de 33e minuut ontstond de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Leroy George wilde een voorzet van Sören Rieks doeltreffend afronden, maar Aaron Meijers lag in de weg. Niet veel later ontstonden nog twee kleine kansen voor de thuisploeg, maar een schot van George belandde in de handen van doelman Robert Zwinkels, terwijl Rieks ver naast kopte. Aan de overzijde konden de Hagenaars een keer goed gevaarlijk worden. In de 39e minuut ging Rydell Poepon op snelheid voorbij Michel Breuer. Hij gaf de bal op de achterlijn laag voor, waarna de naar de eerste paal gekomen Jens Toornstra de bal via zijn hak richting de verre hoek dirigeerde. Het speeltuig ging voorlangs.

Het duel had een opleving nodig en die kwam direct na rust. ADO Den Haag-doelman Zwinkels moest zich in de 47e minuut gewonnen geven op een vrije trap van George, die in de korte hoek belandde: 1-0. Eindelijk gooide ADO Den Haag de schroom van zich af en dat resulteerde elf minuten later in een merkwaardige gelijkmaker. Verdediger Rens van Eijden vergat een voorzet van Toornstra weg te werken. Met vallen en opstaan kwam vervolgens Van Duinen in balbezit. De stift van de buitenspeler ging over doelman Gábor Babos en de doellijn voordat Michel Breuer de bal kon wegtrappen: 1-1.

Er ontstonden nu wel kleine kansen. Vooral de thuisploeg rammelde aan de poort van de goed opgestelde Haagse verdediging, maar Melvin Platje en Rieks plaatsten hun inzet buiten de palen. Het dichtst bij een doelpunt was invaller Rick ten Voorde. Na een steekpass van George stond hij vrij voor de uitkomende Zwinkels, maar schoot de bal naast. Daarmee was de beste kans op een zege voor één van beide ploegen verkeken. De groen-gelen konden pas in blessuretijd weer gevaarlijk worden. Nadat NEC onder druk kwam te staan, kreeg Poepon de bal. Maar de spits schoot vervolgens naast.

ADO Den Haag heeft nu twee weken de tijd om zich op het thuisduel tegen FC Utrecht voor te bereiden. De Domstedelingen komen op zondag 21 oktober naar het Kyocera stadion. De aanvang van dat duel is 12.30 uur.