ADO Den Haag heeft zaterdagavond in een waar spektakelstuk met 3-3 gelijk gespeeld bij Heracles Almelo. Het knotsgekke duel, wat zich in de eerste helft ontpopte tot een strafschoppenfestival, eindigde in 3-3. Danny Holla was verantwoordelijk voor twee van de drie Haagse treffers. De 0-1 van ADO Den Haag was een eigen doelpunt van Heracles speler Lerin Duarte. Door het gelijke spel hebben de ooievaars dit seizoen nog altijd geen uitduel verloren.

Heracles Almelo begon gewaagd aan het treffen met ADO Den Haag. Vanwege blessures in de verdediging koos trainer Peter Bosz voor een 3-4-3 formatie. Na een wat tam begin van beide kanten ontbrandde de strijd in de 11de minuut. Een indraaiende vrije trap van Danny Holla werd door Tommie Beugelsdijk gemist, waarna de bal op het oog via Kenneth Omeruo en Lerin Duarte langs Heracles sluitpost Remko Pasveer in het doel rolde: 0-1. Er was even wat twijfel wie de goal op zijn naam kreeg, maar uiteindelijk werd het een eigen doelpunt van Duarte. Acht minuten later gaf scheidsrechter Christof Dierick de thuisploeg een strafschop. Volgens de Belg trok Tommie Beugelsdijk tegenstander Lerin Duarte opzettelijk naar de grond. De toegekende penalty werd in de 20ste minuut onberispelijk binnen geschoten door Willie Overtoom: 1-1.

Even later kreeg ook ADO Den Haag een mogelijkheid vanaf elf meter. Een vrije trap van Holla kwam terecht in een mêlee van spelers. De arbiter floot en wees vervolgens resoluut naar de stip. Beugelsdijk werd volgens de leidsman deze keer zelf naar de grond getrokken. Holla bleef koel en schoot ADO Den Haag in de 24ste minuut weer op voorsprong: 1-2. Ondanks de vele standaardsituaties speelde de wedstrijd zich af in een moordend tempo. In de 29ste minuut kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Bizar genoeg gebeurde dit wederom uit een strafschop. Omeruo haakte het been van tegenstander Everton, waarna scheidsrechter Dierick voor de derde keer naar de strafschopstip wees. Opnieuw was het Overtoom die de buitenkans benutte. Doelman Coutinho zat er dichtbij, maar kwam net tekort: 2-2. Door de goal werd het record van 28 oktober 1998 geëvenaard. Tijdens Roda JC - Fortuna Sittard (5-3) werden toen drie strafschoppen benut.

Na de gelijkmaker was het de thuisploeg die tot aan de rust bovenliggende partij was. ADO Den Haag kwam voetballend nog amper in de buurt van het vijandelijke doel. In de 32ste minuut werd het veldoverwicht van de zwart witten ook daadwerkelijk uitgedrukt in de score. ADO Den Haag kreeg de bal niet goed weggewerkt, waarna Ninos Gouriye op doel vuurde en de bal via het been van Beugelsdijk in het doel zag belanden: 3-2. Op slag van rust kreeg diezelfde Gouriye opnieuw een goede mogelijkheid na een prachtige aanval. Deze keer had hij het vizier niet op scherp staan waardoor de ruststand op 3-2 bleef steken. Het tweede bedrijf in Almelo was minder spectaculair dan de eerste helft. Het tempo in de wedstrijd bleef overigens net als voor de doelwisseling onveranderd hoog. Het spel golfde heen en weer, zonder "echt" grote mogelijkheden. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ADO Den Haag steeds beter in de wedstrijd. Alweer een standaardsituatie bracht ADO Den Haag op gelijke hoogte. In de 73ste minuut werd een vrije trap van Holla dusdanig van richting veranderd dat goalie Pasveer kansloos was: 3-3. Na de gelijkmaker werd ADO Den Haag nog iets sterker, maar kreeg ook de thuisploeg nog goede mogelijkheden. Geen van beide ploegen kwam nog tot scoren waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde. Een verdiend punt voor twee moegestreden ploegen. Menig speler bleef nog even zitten op de grasmat.