Jong ADO Den Haag heeft in de laatste wedstrijd van het seizoen een 1-6 nederlaag geleden. Op Sportpark Vredenburch was Jong FC Groningen duidelijk een maatje te groot voor de Haagse leeftijdgenoten. De Noorderlingen kregen wel enige hulp van scheidsrechter Younes El-Hajouti, die FC Groningen twee dubieuze penalty’s toekende. Deze werden allebei benut. Maar ook zonder de strafschoppen had de ploeg van trainer Dick Lukkien waarschijnlijk gewonnen. De uitploeg kreeg verreweg de meeste kansen en als het vizier wat scherper was geweest, had FC Groningen nog meer kunnen scoren. ADO Den Haag speelde te slordig om goede kansen te creëren. Door enig geluk kon Mike van Duinen nog de eretreffer maken.

De eerste tien minuten van de wedstrijd was ADO Den Haag de betere ploeg. Het kreeg twee aardige schotkansen via Remco van Wingerden en Van Duinen. FC Groningen-doelman Stefan van der Lei hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om deze pogingen te stoppen. FC Groningen ging veel effectiever om met hun eerste kans. Want dit leverde gelijk de openingstreffer op na tien minuten. Een voorzet van links getrapt door Tim Keurntjes belandde bij Henk Bos. De aanvaller kreeg de bal aangespeeld op zijn mindere rechtervoet. Hij draaide dus naar zijn linker en schoot met die voet de 0-1 binnen. Vanaf de 0-1 was het eigenlijk alleen maar FC Groningen wat de klok sloeg. Het kreeg kans op kans, maar verzuimde de trekker over te halen. Ze hadden uiteindelijk een strafschop nodig om de score te verdubbelen. Deze werd gegeven, nadat Giovanni Korte Luis Pedro neerhaalde. Koen van de Laak schoot de penalty raak. ADO Den Haag ging ‘slechts’ met een 0-2 achterstand de kleedkamer in. Een goed resultaat was dus nog mogelijk. Maar al direct na rust was de kans hierop zo goed als verkeken. Want FC Groningen kreeg weer een strafschop. Dit keer schoot aanvoerder Keurntjes binnen vanaf elf meter. Nog meer leed werd ADO Den Haag in het vervolg niet bespaard. Dat hadden de jongens ook enigszins aan zichzelf te wijten. Over het hele veld maakte de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen telkens wat foutjes, waardoor FC Groningen vaak direct gevaarlijk werd. Nog meer goals konden dan ook niet langer uitblijven. In de 58e minuut werd een verdedigingsfout in de Haagse defensie afgestraft door Keurntjes: 0-4. En in minuut 69 redde ADO Den Haag-keeper Martijn de Zwart eerst nog op een schot van Bos, maar daarbij tikte de doelman de bal voor de voeten van Hyunjun Suk, die daardoor simpel de 0-5 binnentikte. Een minuut na de 0-5, zorgde Van Duinen dat ADO Den Haag ook nog op het scorebord kwam. Adil Tihouna schoot eerst op de paal, waarna Van Duinen klaarstond om de rebound binnen te koppen. Het slotakkoord was voor FC Groningen. In de 78e minuut rondde Suk een voorzet van Bos af, en zou zo de eindstand op 1-6 bepalen. Door de nederlaag en het feit dat Jong Sparta een punt pakte bij Jong FC Utrecht, eindigt ADO Den Haag niet op de twaalfde maar de dertiende positie in de eredivisie voor beloften. Zowel Sparta als ADO Den Haag hebben 21 punten uit 26 wedstrijden, maar de Rotterdammers hebben een beter doelsaldo, waardoor zij twaalfde zijn geworden. ADO Den Haag wist dit seizoen zes keer te winnen, het speelde drie keer gelijk, en er werd zeventien maal verloren. Op 13 augustus beginnen de Haagse beloften aan het nieuwe seizoen in de nieuwe competitievorm van drie Eredivisie regio`s.