De beloften van ADO Den Haag hebben de laatste uitwedstrijd van dit seizoen met 2-1 verloren van Jong Heracles Almelo. Het was een terechte overwinning voor de ploeg van coach John Stegeman, want Heracles kreeg verreweg de meeste kansen. Toch maakten de Heraclieden het zich nog lastig door veel van die kansen niet te benutten. Pas één minuut voor tijd viel de bevrijdende, winnende treffer van Heracles Almelo door een prachtige goal van Daryl van Mieghem.

In het eerste half uur kreeg Heracles Almelo een paar goede mogelijkheden de score te openen. Uitblinker Ninos Gouriye was een keer dichtbij een doelpunt, maar hij zag zijn inzet op het aluminium uiteen spatten. Een nog grotere kans kreeg Anmar Almubaraki. Hij mocht namelijk aanleggen voor een (makkelijk gegeven) strafschop. De spits schoot echter naast. De regel ‘als de kansen aan de ene kant niet worden benut, valt de goal aan de andere kant’ ging maandagavond ook weer eens op. Want met 38 minuten op de klok kwam ADO Den Haag plotseling op voorsprong. Via een uitstekende spelhervatting bediende de Haagse doelman Martijn de Zwart spits Mike van Duinen. Met een prachtige rush en een beheerste afronding maakte Van Duinen de 0-1. Ook na rust bleef Heracles Almelo kansen creëren. Luis Pedro en andermaal Gouriye konden hun ploeg naast ADO Den Haag zetten. Maar evenals voor de pauze, stond het vizier bij de thuisploeg niet op scherp. ADO Den Haag kon daar erg weinig tegenover zetten. Alleen Steven Sanchez Angulo kreeg nog een aardige mogelijkheid. Zijn schot miste kracht, waardoor Heracles Almelo-keeper Dennis Telgenkamp makkelijk kon redden. Het duurde nog tot de 65e minuut voordat Heracles Almelo het overwicht in kansen eindelijk tot uitdrukking wist te brengen op het scorebord. Gouriye werd de diepte ingestuurd, kwam oog in met De Zwart te staan, en rondde goed af. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kregen beide ploegen wat kansjes op de drie punten. Geen enkele daarvan leverde de winnende treffer op. Tot één minuut voor het eindsignaal. Een mooie dropvolley van Van Mieghem belandde hard in de kruising. De aanvaller zou hiermee de matchwinner worden. Door de 2-1 nederlaag blijft ADO Den Haag met 21 punten op een twaalfde plek staan in de Eredivisie voor beloften. Hoger kan de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen niet eindigen, aangezien nummer elf Jong FC Utrecht zes punten voorsprong heeft met nog één wedstrijd te spelen. ADO Den Haag zou nog wel een plekje lager terecht kunnen komen, omdat Jong Sparta, dat dertiende staat, slechts één punt achterstand heeft. De beloften zullen hun laatste duel van het seizoen in eigen huis spelen tegen Jong FC Groningen. De aftrap op Sportpark Vredenburch is op maandag 14 mei om 18.30 uur.