De vrouwen van ADO Den Haag hebben in de inhaalwedstrijd tegen VVV-Venlo (het competitieduel werd op vrijdag 10 februari wegens het weer van het programma gehaald) loon naar werken gekregen. In het Kyocera stadion werd met aanvallend en dominant voetbal de koppositie van de Eredivisie Vrouwen veilig gesteld: 5-1. De doelpunten waren zeker om over naar huis te schrijven.

Tegen de verwachting in trakteerde VVV-Venlo zichzelf op een droomstart. In de tweede minuut streepte verdediger Kika van Es de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied ongenadig hard in de linkerbovenhoek. Direct een minuut later kreeg Marjolijn van den Bighelaar de kans om eenzelfde soort treffer voor haar rekening te nemen, maar de 21-jarige aanvaller van ADO Den Haag kegelde het leer net over de rechter bovenhoek. Na de snelle achterstand begonnen de Hofstedelingen beter in de krachtmeting te komen. Tekenend was dat de achterhoede van de Hagenezen telkens rond de middenlijn terug was te vinden. In de zevende minuut hoopte VVV-Venlo de marge middels een counter te verdubbelen, maar keepster Barbara Lorsheijd wist haar ploeg met een uiterste krachtsinspanning op de been te houden. ADO Den Haag bleef druk zetten en werd gevaarlijk via Renate Jansen, die de bal snoeihard tegen sluitpost Sabrina Theissen aanschoot. Vier minuten later, in de zeventiende minuut, kwam de gelijkmaker er alsnog dankzij Jansen. De 21-jarige aanvaller kwam via een balletje door de lucht van Lucienne Reichardt vrij voor het doel van de Venlonaren te staan. Met een uitgekiende lob bolde zij de touwen. ADO Den Haag bleef lange tijd druk zetten, maar wist de Noord-Limburgse muur lange tijd niet te doorbreken. Tot aan de 27e minuut. Toen belandde een op de linkervleugel genomen vrije trap van Lisanne Grimberg prompt op het hoofd van Tessel Middag, die bij de tweede paal geheel vrijstaand raak kon koppen: 2-1. Direct na de verkregen voorsprong verzuimden Van den Bighelaar en Jill Wilmot om nog in het eerste bedrijf de derde Haagse goal te produceren. Vervolgens slopen er nog wat slordigheidjes in bij de club achter de duinen, maar het ontbrak de aanvallers van VVV-Venlo aan scherpte om daarvan te profiteren. Het begin van het tweede bedrijf was rommelig. Beide teams leden veel balverlies en kregen weinig uitgespeelde kansen. Wat opviel, was het keeperswerk van Lorsheijd. Telkens als VVV-Venlo er goed uitkwam, wist de 20-jarige keeper met haar reflexen een gelijkmaker te voorkomen. In de 64e minuut haalde Wilmot wat druk van Lorsheijds schouders door de 3-1 te produceren. Zij deed dit met een handig wippertje en op aangeven van Jeanine van Dalen. VVV-Venlo, dat net als ADO Den Haag over een aantal A-internationals beschikt, werd kort daarop in de gelegenheid gesteld om vanuit een vrije trap de spanning terug te brengen. Helaas voor de uitploeg vormde Lorsheijd opnieuw een sta-in-de-weg. Zij pakte het snoeiharde schot klemvast. Twintig minuten voor tijd was het definitief gedaan met VVV-Venlo. Na een foutje van Cindy Burger ramde invaller Eshly Bakker de bal van binnen het vijfmetergebied diagonaal in het dak van het Venlo-doel. Daarna werd de achterhoede van de VVV’ers wederom op de proef gesteld, ditmaal door Jansen (na een prachtige steekbal van invaller Merel van Dongen) en Wilmot (boogbal richting de linkerkruising). Kansen vielen er tevens te noteren voor VVV-invaller Myrthe Moorrees, maar zij kon de eer niet meer redden. In de slotminuut had Jansen het duel nog wat extra cachet kunnen geven, echter verzuimde in de één-op-één om tot scoren te komen. Ze zette haar actie te lang in, waardoor de kans onschadelijk kon worden gemaakt. Toch werd het nog 5-1. In de blessuretijd schoof Bakker haar tweede van de avond tegen het net. Door de overwinning is ADO Den Haag, dat het op vrijdag 24 februari in thuisverband opneemt tegen FC Utrecht, de nieuwe lijstaanvoerder van de Eredivisie Vrouwen. De voorsprong op nummer twee FC Twente, dat momenteel een trainingskamp afwerkt in Barcelona, bedraagt twee punten. Beide clubs kwamen reeds tien keer in actie.