Jong ADO Den Haag heeft maandagavond niet kunnen winnen van de nummer laatst in de Eredivisie voor beloften, Jong NEC/FC Oss. Het team van coach Jack de Gier won met 4-2 van de Haagse leeftijdgenoten. Bij rust keek ADO Den Haag al tegen een 3-1 achterstand aan door een zuivere hattrick van Melvin Platje. Steve van Kesteren zorgde na de pauze nog voor de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam de ploeg niet. NEC/FC Oss breidde de score zelfs nog uit via een treffer van Carlos Dos Santos.

Bij ADO Den Haag stond er een debutant op het veld: Jordy van der Winden. De A-junior werd als linksback opgesteld. Een andere opvallende naam zat op de bank. Daar nam Henk Fraser namelijk de taken over van coach Wilfred van Leeuwen, die vanwege een bijeenkomst bij de KNVB niet aanwezig kon zijn. Al na tien minuten kwam ADO Den Haag op achterstand. Platje legde vanaf een meter of twintig aan voor een schot en zag deze boven ADO Den Haag-keeper Martijn de Zwart in het net belanden: 1-0. Het tweede doelpunt van NEC/FC Oss liet niet lang op zich wachten. In de negentiende minuut was wederom Platje de gevierde man. De aanvaller gaf een voorzet vanaf links, en zag deze tot zijn vreugde in één keer in het doel verdwijnen. Vlak na de 2-0 kreeg ADO Den Haag haar eerste kans van de wedstrijd. Een schot van Giovanni Korte werd echter vrij eenvoudig gekeerd door keeper Marco van Duin. De ploeg van Henk Fräser wist uiteindelijk wel te scoren. Het gebeurde alleen pas in de 38e minuut en ook nog eens via een penalty. Mike van Duinen werd in de vijandelijke zestien onderuit gehaald. De strafschop die volgde, werd benut door Adil Tihouna. 2-1 leek de ruststand te worden, maar NEC/FC Oss wilde daar niet aan meewerken. Vlak voor het einde van de eerste helft was Platje weer de boosdoener voor ADO Den Haag. Hij rondde een voorzet van Nathaniel Will af met een laag schot in de hoek: 3-1. Na tien minuten spelen in de tweede helft leek NEC/FC Oss het duel op slot te gooien. Een kopbal van Esmat Shanwary ging richting de kruising, maar De Zwart wist de bal net op tijd uit de bovenhoek te tikken. Hierdoor hield hij de hoop op een goed resultaat nog enigszins levend. Die hoop werd wat groter toen Van Kesteren drie minuten later de 3-2 maakte. Uit een vrije trap van Tihouna kopte de verdediger bij de tweede paal raak. Zo’n kwartier voor tijd maakte NEC/FC Oss aan de Haagse illusies op wellicht een punt een einde. Invaller Dos Santos zorgde met een schot vanaf een meter of achttien voor de 4-2. Het zou tevens de eindstand blijken. Het verlies van maandagavond betekent alweer de vijftiende nederlaag van dit seizoen. Daarmee staat ADO Den Haag nog altijd op een twaalfde plek met 21 punten. Doordat nummer veertien en hekkensluiter NEC/FC Oss dus wist te winnen van het team van Fräser, bedraagt het gat tussen beide teams nog maar vijf punten. Met nog twee wedstrijden te gaan moet ADO Den Haag nog wel even aan de bak. Volgende week zijn de beloften vrij vanwege Koninginnedag, maar de week daarop wordt er weer gespeeld. Op maandag 7 mei reist ADO Den Haag af naar het oosten van het land voor de confrontatie met Jong Heracles Almelo. Aftrap is zoals gewoonlijk om 18.30 uur.