Jong ADO Den Haag heeft de overwinning van twee weken geleden tegen Jong FC Utrecht geen goed vervolg kunnen geven. Want maandagavond was koploper Jong FC Twente met 0-4 te sterk voor de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen. Deze overwinning kwam pas in de tweede helft tot stand, nadat ADO Den Haag in het eerste bedrijf knap op de been bleef. Ook na de pauze had de thuisploeg nog lang zicht op een goed resultaat, aangezien FC Twente de 0-1 uit de 52e minuut niet kon snel uitbreiden. Pas in het laatste kwartier sloegen de Tukkers met nog drie goals hard toe, wat de 0-4 eindstand betekende.

Aan Haagse zijde stond Mike van Duinen in de basis. De aanvaller maakte zijn rentree, nadat hij enige maanden aan de kant stond met een voetblessure. Andere bekende namen bij ADO Den Haag waren Ali Boussaboun, Stanley Elbers en John Verhoek, die allemaal zondag nog in actie kwamen voor het eerste team tegen Vitesse. Het duurde even voor de wedstrijd opgang kwam. Beide ploegen speelden te slordig om echte grote kansen te creëren. Alleen FC Twente dook zo nu en dan wel gevaarlijk op voor het vijandelijke doel. Zo hadden Gladestony en Joshua John allebei een keer een aardige actie waaruit een schot volgde, maar deze konden ADO Den Haag-keeper Martijn de Zwart geen enkele keer echt verontrusten. Pas tegen het eind van de eerste helft kwamen er wat serieuzere scoringskansen. Wel alleen voor FC Twente. Gladestony en Glynor Plet kregen aardige kopkansen en Quincy Promes en John waren bijna succesvol uit een laag schot. ADO Den Haag mocht van geluk spreken dat het zonder tegengoal de kleedkamers opzocht. In de tweede helft bleef het Twentse doelpunt niet meer lang uit. Nadat de ploeg van coach Patrick Kluivert via Cas Peters in de 50e minuut op de lat had gekopt, was het twee minuten later wel raak. Diezelfde Peters werd op rechts door Promes de diepte ingestuurd. Daarna kon hij alleen op De Zwart afgaan en simpel afronden in de korte hoek. Ondanks dat FC Twente de beste ploeg bleef, kreeg ADO Den Haag na ruim een uur spelen de grootste kans tot dan toe. Een voorzet van rechts van Stanley Elbers kwam bij Thomas Broekhuizen terecht. Zijn kopbal leek de 1-1 op te leveren, maar met een uiterste krachtsinspanning tikte FC Twente-keeper Filip Bednarek de bal weg voor de lijn. ADO Den Haag ging wat vrijer spelen na deze kans. De thuisploeg kreeg wat meer balbezit, maar ging daar vaak erg onzuiver mee om. Daardoor werd FC Twente nooit echt aan het wankelen gebracht en kreeg het via de counter zelfs een paar mogelijkheden de score uit te breiden. Het was echter wachten tot de 77e minuut dat dit daadwerkelijk gebeurde. Op de rand van de zestien kreeg invaller Theodor Vogelsang de bal aangespeeld. Met een lage schuiver zorgde de Duitser voor de 0-2. Hierna was het grootste verzet van ADO Den Haag verbroken. Boussaboun probeerde het nog wel met twee schoten uit de tweede lijn, maar die gingen hoog over. Aan de andere kant voerde FC Twente de score op met nog twee doelpunten. De 0-3 kwam op naam van invaller Felitciano Zschusschen. Hij rondde een voorzet van Promes bij de tweede paal af in een leeg doel. De 0-4 kwam tot stand door dezelfde spelers. Dit keer gaf Zschusschen de bal voor vanaf links en stond Promes bij de tweede paal klaar om de eindstand op het scorebord te zetten. Door deze overwinning (en door de nederlaag van concurrent Jong AZ) kan FC Twente volgende week kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen. ADO Den Haag blijft op een twaalfde plek staan. Het zag nummer dertien Jong Sparta wel tot op één punt naderen. Volgende week gaat ADO Den Haag op bezoek bij nummer veertien en hekkensluiter Jong NEC/FC Oss. De aftrap op maandag 23 april is om 18.30 uur.