Jong ADO Den Haag heeft voor de vijfde keer op rij een wedstrijd verloren. Uit bij nummer twee van de ranglijst Jong AZ moesten de Hagenaars een 2-0 nederlaag incasseren. Net zoals twee weken geleden bij Jong De Graafschap was een rode kaart bij ADO Den Haag van grote invloed op het duel. Dit keer werd John Verhoek vlak na rust met twee keer geel het veld uitgestuurd. Daarvoor deed ADO Den Haag goed mee en schoot het zelfs een keer op de paal. AZ was echter net even doortastender door twee maal te scoren.

ADO Den Haag werd in Alkmaar gecoacht door Henk Fraser. De assistent bij het eerste team verving Wilfred van Leeuwen, die ziek was. Fraser zag zijn ploeg al na twee minuten goed wegkomen. Een halve omhaal van AZ-spits Ruud Boymans verdween net naast het doel van keeper Martijn de Zwart. Niet lang na de eerste kans van AZ werd ADO Den Haag gevaarlijk via Stanley Elbers. De rechtsbuiten kreeg de bal in de voeten gespeeld door een slechte terugspeelpass van Celso Ortiz. Elbers kon dit buitenkansje niet verzilveren, want hij schoot op de paal. In het vervolg bleef ADO Den Haag goed op de been tegen AZ. Mede doordat de ploeg organisatorisch goed stond opgesteld. Kansen werden er niet gecreëerd, waardoor het wachten was op een goal aan de andere kant. Die werd in de 42e minuut gemaakt. AZ had daar wel een penalty voor nodig. Een Haagse verdediger ging het duel aan met Boymans, en deed dat volgens scheidsrechter Christaan Bax op onreglementaire wijze, waardoor de bal op de stip ging. Ali Messaoud benutte de strafschop. Vier minuten na rust leek de Haagse hoop op een goed resultaat in rook op te gaan. Verhoek kreeg namelijk zijn tweede gele kaart, omdat hij de bal wegtrapte nadat er al een fluitsignaal had geklonken voor buitenspel. ADO Den Haag kreeg nadien ook geen kansen meer. AZ wel via Kevin Luckassen (schot net naast) en Boymans (halve omhaal van lijn gehaald). Maar het duurde nog tot de 83e minuut voordat AZ de man-meer-situatie kon uitbuiten. Via de kluts kreeg verdediger Thomas Lam de bal voor in de voeten, en kon de bal daarna eenvoudig het doel binnenlopen: 2-0. Het zou ook de eindstand betekenen. Al weken staat ADO Den Haag op plek twaalf in de Eredivisie voor beloften en dat verandert ook niet na de wedstrijd tegen AZ. De groen-gelen hebben nog altijd achttien punten uit twintig wedstrijden. Het zal lastig worden dat aantal volgende week op te vijzelen, want dan komt kampioen Jong PSV namelijk op bezoek. Maar het is zeker niet onmogelijk punten te scoren tegen de Eindhovenaren, aangezien de wedstrijd in Brabant eerder dit seizoen door ADO Den Haag verrassend werd gewonnen. Het duel tegen PSV, dat op maandag 26 maart op Sportpark Vredenburch wordt gespeeld, begint om 18.30 uur.