Het dameselftal van ADO Den Haag heeft ook de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop in een overwinning om weten te zetten. In het TATA Steel Stadion te Velsen-Zuid werd tegen SC Telstar (voorheen AZ 2007/`10) de ongeslagen status behouden: 1-4.

De dames van ADO Den Haag wonnen tot op heden al hun competitiewedstrijden, op eentje na. In de thuiswedstrijd tegen Telstar gaven de Hofstedelingen knullig een 2-0 voorsprong uit handen tegen tien Witte Leeuwinnen: 2-2. Keepster Loes Geurts incasseerde destijds een rode kaart en moest de vier daaropvolgende competitieduels vanaf de zijlijn aanschouwen. Vrijdagavond mocht ze haar rentree maken, uitgerekend tegen de vrouwen van ADO Den Haag. De bezoekers in het TATA Steel Stadion kregen een levendige eerste helft voorgeschoteld. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste treffer op het scorebord te zien was. In de twaalfde minuut viel een diepe bal achter de verdediging van Telstar. De geheel vrijstaande ADO Den Haag-middenvelder Jill Wilmot slaagde erin om keepster Geurts met een schuiver vanaf de hoek van het zestienmetergebied te verschalken: 0-1. Aan de andere kant van het veld liet aanvaller Priscilla de Vos zich zeker niet onbetuigd, maar haar snoeiharde schot richting de bovenhoek werd fraai gekeerd door ADO Den Haag-goalie Barbara Lorsheijd. Niet veel later werd een corner van ADO Den Haag door Telstar-verdediger Dyanne Bito van de lijn gehaald. De bal kwam terecht bij ADO Den Haag-aanvaller Lisanne Grimberg, die een schot loste, maar wederom lukte het Bito om het leer buiten het Telstar-doel te houden. Het was ongemeen spannend, maar ADO Den Haag was duidelijk de betere van de twee. Enkel middenvelder Annelies Zondag wist gevaar te stichten aan de kant van de Witte Leeuwinnen. Drie levensgevaarlijke hoekschoppen van ADO Den Haag leverde tot ieders verbazing geen doelpunt op en ook een prachtige lob van Grimberg trof het doel niet. Missers die de speelsters van Telstar hoop gaven op een goed resultaat. Toch lukte het ADO Den Haag om de marge voor de thee te verdubbelen. Spits Marjolijn van de Bighelaar bediende aanvaller Renate Jansen, die op haar beurt een voorzet leverde aan Grimberg. De 19-jarige aanvaller schoot de bal in de dertigste minuut onberispelijk hard tegen de touwen: 0-2. Vier minuten later leek ook de 0-3 te zijn gemaakt. De doorgebroken Grimberg bereikte met haar linkerbeen de opkomende Lucienne Reichardt, wiens schot werd geblokkeerd door keepster Geurts. In de tweede instantie schoot Grimberg de bal alsnog in het Telstar-doel, maar de treffer werd al dan niet terecht afgekeurd wegens het aanvallen van Geurts tijdens het produceren van het doelpunt. Het tweede bedrijf was beduidend minder dan de eerste helft. Telstar besloot een 3-4-3 systeem te hanteren, met verdediger Daphne Koster op het middenveld. In de 50ste minuut kwam een terugspeelbal buiten het bereik van Geurts op de lat terecht. Ze kwam met de schrik vrij, maar moest zich twee minuten later alsnog gewonnen geven. Een voorzet van Jansen belandde bij Tessel Middag, die de bal onhoudbaar in het doel van Telstar knalde. In de 64ste minuut mocht Telstar-keepster Geurts net als eerder dit seizoen vervroegd richting kleedkamers vertrekken. De 25-jarige goalie pakte de bal buiten het strafschopgebied op, wat haar op een rode kaart kwam te staan. Ondanks de `vrouw-minder-situatie` bleef Telstar goed overeind. Sterker nog, de Witte Leeuwinnen namen het heft in handen, maar dankzij de uitstekend keepende Lorsheijd, die vandaag zeker een pluim verdiende, kon de aansluitingstreffer lange tijd niet worden geproduceerd. Tot aan de 75ste minuut. Aanvaller Claudia van den Heiligenberg wurmde zich een weg door de verdediging van ADO Den Haag en schoot de bal met een diagonaal hard schot in het doel: 1-3. Zou het Telstar net als eerder dit seizoen opnieuw gaan lukken om met tien vrouwen terug te komen? Nee, dat gebeurde niet. Met dank aan een verkeerde terugspeelbal van verdediger Suzanne Marees maakte Wilmot aan alle illusies een einde door in de 79ste minuut de 1-4 achter invaller Saskia Brekelmans te rammen. Haar doelpunt bepaalde de eindstand van de laatste ADO Den Haag-wedstrijd voor de winterstop. Gedurende de laatste speeldag voor de winterstop, op vrijdag 16 december, heeft ADO Den Haag een vrije avond. Titelconcurrent FC Twente komt wel in actie in de tiende speelronde van de Eredivisie Vrouwen. De Enschedeërs, die vrijdagavond een 0-2 overwinning behaalden op bezoek bij FC Utrecht, ontvangen dan FC Zwolle. De eerstvolgende competitiewedstrijd van ADO Den Haag betreft de ontmoeting in het Kyocera Stadion met de dames van SC Heerenveen. Deze staat gepland voor vrijdag 27 januari.