Voor de twee keer achter elkaar heeft Jong ADO Den Haag in eigen huis een flinke nederlaag moeten incasseren. Nadat vier weken geleden Jong Ajax met maar liefst 0-7 te sterk was, trakteerde maandagavond Jong Feyenoord/Excelsior de Haagse beloften op een verlies. De Rotterdammers wonnen met 0-5. Ondanks deze uitslag had ADO Den Haag nog aardig wat mogelijkheden om te scoren. In de afronding ontbrak het echter aan zuiverheid, en daarvan profiteerde Feyenoord/Excelsior optimaal.

Op een druk bezocht Sportpark Vredenburch had Feyenoord/Excelsior het meeste balbezit in de eerste minuten. Desondanks creëerde ADO Den Haag de eerste kansen van de wedstrijd. Eerst schoot Jop Verhagen over en niet lang daarna kreeg John Verhoek een goede mogelijkheid tot scoren. De spits kreeg de bal aangespeeld uit een lange pass van Milan Lalkovic, maar Verhoek schoot vervolgens naast. In de 20e minuut verzilverde Feyenoord/Excelsior het overwicht bij hun eerste kans van het duel. Kamohelo Mokotjo ging op de rand van de zestien een ‘één-tweetje’ aan met Ricky van Haaren. De Zuid-Afrikaan omspeelde nog een verdediger en schoot met een lage schuiver de 0-1 binnen. Na de openingstreffer golfde het spel op en neer. Voor beide goals werd het constant gevaarlijk. Vooral de thuisploeg was een paar keer dichtbij een doelpunt. Maar zowel Robin Buwalda, als Verhoek kopte beide een keer net naast. En in de 37e minuut spatte een schot van Lalkovic uiteen op de paal. Feyenoord/Excelsior moest het vooral hebben van kansen uit spelhervattingen en strakke voorzetten. Vaak was daarbij Jason Oost het eindstation, maar hij was elke keer net niet scherp genoeg om ook tot scoren te komen. Uiteindelijk zou een standaardsituatie wel de 0-2 opleveren voor Feyenoord/Excelsior. Een corner van Van Haaren werd in de blessuretijd van de eerste helft binnengekopt door verdediger Danny Smith. Een pijnlijke tik voor ADO Den Haag vlak voor rust. Zeker omdat de Hagenaars daarvoor een aantal goede kansen onbenut lieten. Ondanks de achterstand, leek ADO Den Haag nog te geloven in een goede afloop aan het begin van de tweede helft. Zo liet invaller Remco van Wingerden zich met twee kopballen direct gelden aan Haagse zijde. Één keer kopte hij over en de tweede keer raakte hij de lat. Uit de tegenaanval die volgde na zijn twee kans, maakte Feyenoord/Excelsior de 0-3. Mokotjo stak het hele veld over, legde de bal terug op Van Haaren en die schot via een been van een verdediger raak. De 0-3 bleek de genadeslag voor ADO Den Haag, want de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen werd nauwelijks meer gevaarlijk. Wel zag het de tegenstander nog twee treffers maken. Zowel de 0-4, als de 0-5 waren identiek. Beide keren werd een voorzet van rechts getrapt door Nayib Lagouireh, en twee keer stond Andrea Fileccia bij de eerste paal klaar om af te ronden. ADO Den Haag staat na deze verliespartij nog steeds op plek twaalf in de Eredivisie voor beloften. Het gat naar nummer elf Jong Vitesse/AGOVV is zes punten en daarbij moet aangetekend worden dat de Gelderse ploeg ook nog één wedstrijd minder speelde. Een moeilijk overbrugbaar gat. De ploeg onder ADO Den Haag is Jong Sparta Rotterdam. Zij staan vier punten achter op het team van Van Leeuwen. Volgende week staat er een lastige uitwedstrijd op het programma voor de beloften. Ze mogen dan namelijk op bezoek bij nummer twee van de ranglijst, Jong AZ. Het duel in Alkmaar wordt op 19 maart gespeeld om 18.30 uur.