De beloften van ADO Den Haag hebben maandagavond verzuimd wat plekken te stijgen op de ranglijst. Uit bij Jong De Graafschap (dat voor aanvang slechts één puntje boven ADO Den Haag stond) moest de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen een 3-0 nederlaag incasseren. ADO Den Haag kwam al snel met tien man te staan door een onterechte rode kaart voor keeper Ricardo Kieboom. Dit was van grote invloed op het duel. Toch bleven de Hagenaars lang vrij gemakkelijk overeind. Pas tegen het eind van de eerste helft kregen zij de eerste tegengoal. Na rust waren er over en weer wat kansjes, maar gooide De Graafschap met twee goals de wedstrijd op slot.

Al na een kleine tien minuten spelen gebeurde er iets wat van grote invloed was op de wedstrijd. ADO Den Haag-keeper Kieboom raakte de bal met zijn hand vlak buiten het zestienmetergebied, maar even daarvoor stond een aanvaller van De Graafschap buitenspel. De grensrechter zag dit echter niet, waardoor er voor hands gefloten werd en Kieboom kon gaan douchen. Hij werd onder de lat vervangen door B-junior Maarten van der Want. De Graafschap kon niet snel profiteren van de man-meer-situatie. ADO Den Haag bleef verdedigend redelijk eenvoudig overeind, ondanks dat de ‘Superboeren’ wel de betere ploeg waren. Pas twee minuten voor rust kon de ploeg van coach Jan Vreman het overwicht in een goal uitdrukken. Een strakke voorzet kwam bij Nenad Sreckovic terecht, en met een harde kopbal zorgde hij voor de 1-0. Na de pauze duurde het niet lang voordat De Graafschap de score verdubbelde. In de 57e minuut was wederom Sreckovic de gevierde man. Op randje buitenspel mocht de aanvaller doorlopen richting het vijandelijke doel. Oog in oog met Van der Want schoot de Serviër de 2-0 binnen. Het grootse verzet aan Haagse zijde was gebroken na de 2-0. Alleen Thomas Verheijdt kreeg nog een goede kans, net na de tweede tegengoal, maar zijn inzet ging net over. Daarna waren er voor beide teams nog wat kleine mogelijkheden. Echte kansen kwamen er niet meer. Behalve in de 72e minuut. De bal kwam na een aanval over vele schijven bij De Graafschap-middenvelder Jordan Garcia-Calvete terecht. Met een fraai indraaiend schot, vanaf een meter of achttien, bepaalde hij de eindstand op 3-0. De Haagse beloften hebben door de nederlaag een stuk minder uitzicht op de plekken boven hen. ADO Den Haag staat nog wel twaalfde. Het gat naar nummer elf Jong Vitesse/AGOVV is twee punten, maar die ploeg heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Jong Sparta en Jong NEC/FC Oss zijn de enige twee teams die nog onder ADO Den Haag staan. Volgende week speelt ADO Den Haag weer een thuiswedstrijd. Op maandag 12 maart ontvangen de mannen van Van Leeuwen Jong Feyenoord/Excelsior. Het duel, dat op het complex van Vredenburch wordt gespeeld, begint om 18.30 uur.