Jong ADO Den Haag heeft maandagavond een grote nederlaag moeten incasseren. In het eigen Kyocera stadion was Jong Ajax met 0-7 te sterk. De Amsterdammers overheersten de hele wedstrijd, het was duidelijk dat de spelers bij de tegenstander beter op elkaar ingesteld waren dan onze jonkies.

Het krachtsverschil werd al vanaf de aftrap duidelijk. Ajax had vrijwel constant de bal en wist ADO Den Haag goed vast te zetten op eigen helft. Tot echt veel gevaar leidde dat nog niet in het eerste kwartier. Afgezien van twee goals die werden afgekeurd vanwege buitenspel. In de 19e minuut was het raak voor Ajax. Een voorzet van Yener Arica vanaf links kwam bij de instormende Lorenzo Ebecilio terecht. De vleugelaanvaller verschalkte A-junior Steve van Kesteren in een rechtstreeks duel en kon zo bij de eerste paal binnen tikken. Na de 0-1 volgden de doelpunten elkaar snel op. Vier minuten na de openingstreffer maakte verdediger Ricardo van Rhijn de 0-2. Vanaf eigen helft liep hij het hele veld over. Via een mooie steekpass werd Van Rhijn richting de vijandelijke zestien gestuurd. Martijn de Zwart was inmiddels ver uit zijn doel gekomen, waardoor de Ajacied met een simpel tikje langs de doelman wist te scoren. De 0-3 ontstond uit een lange bal van Ajax-keeper Jasper Cillessen die verkeerd werd ingeschat door Filip Luksik, die de bal compleet miste. Zo kon Jody Lukoki met de bal aan de haal gaan en kinderlijk eenvoudig binnen schieten. Met iets meer dan een half uur op de klok werd het alweer 0-4. Dit keer was Lukoki de aangever. Van links leverde hij een perfecte voorzet af op de opgestoomde Nicolai Boilesen. De Deen kopte bij de tweede paal raak. Voor de 0-5 was Ebecilio weer verantwoordelijk. Een steekbal van Mats Rits belandde achter de ADO Den Haag-defensie. In het gat wat daarin ontstond, was Ebecilio inmiddels gedoken. Hij omspeelde De Zwart, en liep daarna de bal in het doel. Voor rust kwam ADO Den Haag er af en toe even uit. Zo kon het gebeuren dat Thomas Verheijdt en Adil Tihouna nog mochten aanleggen voor een schot. Maar beide keren zeilde de bal hoog over. De tweede helft liet een ongewijzigd spelbeeld zien. Alleen wachtte Ajax wat meer op foutjes van ADO Den Haag. Pas in de slotfase wist de ploeg van coach Gerie Vink de score verder op te vijzelen. Het kreeg daarbij weer hulp van Luksik, die een voorzet wou wegwerken, maar de bal op zo’n manier raakte dat die achter z’n eigen keeper belandde. Het slotakkoord was voor invaller Lesly de Sa. Samen met nog twee medespelers kwam hij volledig vrij te staan voor De Zwart. Zijn ploeggenoten gunden De Sa te scoren: 0-7. Vlak daarna klonk het eindsignaal. ADO Den Haag blijft door de nederlaag op een twaalfde plaats staan in de Eredivisie voor beloften. De ploeg van coach Wilfred van Leeuwen had bij winst naast Ajax kunnen komen. De Amsterdammers hebben nu een voorsprong van zes punten op ADO Den Haag en staan op plek zeven. De ploeg heeft een tijdje om de nederlaag te verwerken, want pas over twee weken komen de Haagse beloften pas weer in actie. Op maandag 5 maart staat de uitwedstrijd bij Jong De Graafschap (dat slechts één puntje boven ADO Den Haag staat) op het programma. Aftrap 18.30 uur.