Het lijkt voor Jong ADO Den Haag dit seizoen een lastige opgave te winnen in een uitwedstrijd. Pas één keer lukte dat; uit bij Jong PSV. Ook dinsdagavond moest het team van coach Wilfred van Leeuwen weer het onderspit delven op vreemde bodem. Jong Sparta Rotterdam was in deze inhaalwedstrijd met 3-2 te sterk. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Maar door persoonlijke fouten gaf ADO Den Haag een paar goals weg.

ADO Den Haag schoot het beste uit de startblokken op Sportpark Nieuw Terbregge. Het team kreeg in de beginfase ook twee kopkansen, maar wist die niet te benutten. Niet veel later werd Sparta voor het eerst gevaarlijk uit een counter. Een verraderlijke voorzet van Sidney Schmeltz, die uit de aanval volgde, kon bij de tweede paal net weggekopt worden door Jordy Strooker. In de twintigste minuut kreeg Jaap van Duijn weer een goede kans namens ADO Den Haag. De aanvaller zag zijn pegel maar net gekeerd worden door de keeper. Na deze kans bleven de Hagenaars met goed tot redelijk veldspel overeind. Het duurde echter wel tot de 45e minuut voordat het weer gevaarlijk werd. Een vrije trap van Van Duijn werd in eerste instantie nog door keeper Rubin Dantschotter gepakt. In de rebound lukte het Thomas Verheijdt net niet zijn voet tegen de bal te zetten. Nog in dezelfde minuut was het opeens raak voor Sparta. Schmeltz ging er, na onnodig balverlies aan Haagse zijde, als een haas vandoor en schoot de bal onder ADO Den Haag-keeper Ricardo Kieboom tegen de touwen. Met deze onnodige achterstand voor de ploeg van Van Leeuwen zochten beide teams te kleedkamers op. Na de pauze werden er aan beide kanten niet veel kansen meer gecreëerd. Pas in de 63e minuut was er weer wat opleving. Het betekende ook gelijk de 2-0. Pepijn Kooij schoot vanaf zo’n 25 meter op het vijandelijke doel. Dit schot werd gered, maar in tweede instantie was Tom Overtoom er als de kippen bij om alsnog te scoren. Niet lang na de 2-0 kreeg ADO Den Haag weer een mooie kans via invaller Jop Verhagen. Hij schoot echter net naast. En een kleine tien minuten voor tijd deed ADO Den Haag wat terug. Verheijdt kopte raak uit een voorzet van Diego Liefden. Dit was sein voor ADO Den Haag om alles of niets te spelen, om nog te proberen met minimaal een punt terug naar Den Haag te gaan. Maar de Residentieclub moest dit wel bekopen. In minuut 87 rondde Joey Godee een aanval af, die onder meer via Schmeltz liep (randje buitenspel). Met de 3-1 was de wedstrijd gespeeld. Van Duijn maakte via een mooie vrije trap nog wel een eretreffer, maar daar bleef het bij voor ADO Den Haag. Van Leeuwen was uiteraard niet tevreden over het resultaat. Zeker gezien het feit dat ADO Den Haag een goede wedstrijd speelde. “Door persoonlijke fouten geven we het eigenlijk weg hier. Dit is één van de meest onnodige nederlagen van het seizoen. Helemaal omdat ik erg goed veldspel zag bij ons team.” Door de nederlaag komt ADO Den Haag niet uit de onderste regionen van de eredivisie voor beloften. Het team staat nog altijd op een twaalfde plek met achttien punten. Toch is het verschil met nummer acht Jong Hercales Almelo maar vier punten. Daarbij moet wel de kanttekening worden geplaatst dat de Heraclieden twee wedstrijden minder speelde. Volgende week komen de beloften niet in actie. Over twee weken wel, als de confrontatie uit tegen Jong De Graafschap op het programma staat (maandag 5 maart om 18.30 uur). Een belangrijk duel, omdat de ‘Superboeren’ slechts één puntje boven ADO Den Haag staan.