De beloften van ADO Den Haag hebben hun derde thuisoverwinning op rij geboekt. Op het terrein van Vredenburch in Rijswijk (waar de beloften bijna alle resterende thuisduels van dit seizoen zullen afwerken) was de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen met 4-3 te sterk voor Jong sc Heerenveen/Emmen. Zoals de uitslag doet vermoeden, werd het publiek een spektakelstuk voorgeschoteld. Het spel golfde constant op en neer, en ook het scoreverloop was erg leuk. ADO Den Haag kwam op een 3-1 voorsprong, maar sc Heerenveen/Emmen maakte snel gelijk. In de slotfase zorgde Ali Boussaboun, met een mooie solo, ervoor dat de drie punten alsnog in Den Haag bleven.

De wedstrijd begon al direct in een hoog tempo en het werd voor beide goals snel gevaarlijk. Na zeven minuten kopte Stanley Elbers net over en een paar minuten later wisten twee schoten van Heerenveen/Emmen-speler Hakim Ziyech het net niet te vinden. ADO Den Haag controleerde daarna de wedstrijd. Heerenveen/Emmen leunde wat achterover en loerde op een snelle omschakeling. In de 18e minuut kwam de eerste echte grote kans van de wedstrijd voor ADO Den Haag. Een schot van Mike van Duinen werd in de korte hoek gepakt door keeper René Oosterhof. Luttele seconden later stond de doelman weer in de weg voor Van Duinen, door een inzet van dichtbij naast te tikken. Het bleek de laatste actie voor de spits, want hij moest geblesseerd het veld af. Heerenveen/Emmen werd gaandeweg de eerste helft steeds dreigender in de counter, omdat ADO Den Haag vaak te snel balverlies leed. Het combinatieteam zocht vooral de zijkanten vaak op, om zo via voorzetten probeerde te scoren. Dit gebeurde bijna na 33 minuten. Enzo Huntink schoot net over, na een voorzet vanaf rechts. Een aantal afstandschoten, van beide teams, leverde in het vervolg geen goals op. Maar vier minuten voor rust was het wel raak. Huntink werd namens Heerenveen/Emmen de diepte ingestuurd door Ernesto Seymonson. ADO Den Haag dacht dat het buitenspel was, maar scheidsrechter Karel van den Heuvel liet doorspelen. Zo kon Huntink de openingstreffer eenvoudig binnen tikken, ook omdat ADO Den Haag-goalie Martijn de Zwart ver uit zijn doel kwam. Ook in de tweede helft lag het tempo hoog, en kregen beide teams veel kansen. Toch moest de gelijkmaker vallen uit een standaardsituatie. Jaap van Duijn krulde, met 53 minuten op de klok, een vrije trap via de lat en de paal tegen de touwen. Na de 1-1 kreeg Heerenveen/Emmen levensgrote kansen om weer op voorsprong te komen, maar het vizier stond telkens niet op scherp. Aan de andere kant werd daarvan geprofiteerd. Invaller aan Fries/Drentse zijde Jens Jurn Streutker gleed weg op het kunstgrasveld, waardoor Elbers met de bal aan de haal kon gaan. Met een mooie schuiver zette hij ADO Den Haag daarna op voorsprong. ADO Den Haag had na de 2-1 de touwtjes in handen en het duurde dan ook niet lang voordat de score werd uitgebreid. Eerst kopte debutant Robin Buwalda nog op de lat, maar even later werd het alsnog 3-1. Een trap van Jordy Strooker werd eerst gepareerd en kwam voor de voeten van Boussaboun terecht. Hij passeerde op rechts een paar man, trok naar binnen, en schoot vervolgens raak. Lang konden de Hagenaars niet van de ruime marge genieten, want een minuut na de 3-1 werd het 3-2 door Ziyech. Het werd zelfs nog erger voor ADO Den Haag, toen diezelfde Ziyech in de 81e minuut gelijk maakte. De Haagse defensie werkte de bal niet goed weg uit een verre ingooi. Zo kon de aanvaller eenvoudig aanleggen voor een droge knal: 3-3. ADO Den Haag leek van slag af, want Heerenveen/Emmen kreeg in de slotfase nog een aantal grote mogelijkheden om de winst binnen te halen. Zo moest De Zwart een keer reddend optreden en werd er nog een bal van de lijn gehaald. Een bevlieging van Boussaboun, vlak voor tijd, bracht ADO Den Haag alsnog de winst. De Marokkaan omspeelde op links een aantal man en speelde zich zo vrij genoeg om een schot te wagen. Tot grote vreugde van spelers en publiek werd dit schot ook een doelpunt: 4-3. Zo werden op de valreep alsnog drie punten binnengesleept. Ondanks de overwinning blijft ADO Den Haag op een twaalfde plek staan in de Eredivisie voor beloften. Maar met achttien punten heeft de ploeg van Van Leeuwen de aansluiting met de middenmoot wel weer gevonden. Volgende week maandag, 6 februari, komen de beloften weer in actie. Dan reizen ze af naar Rotterdam voor de confrontatie met Sparta. Aanvang 18.30 uur.