De beloften van ADO Den Haag hebben de laatste wedstrijd voor de winterstop verloren. Uit bij Jong FC Groningen verloor de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen met 4-2. De nederlaag was terecht. Want FC Groningen was, over de hele wedstrijd gezien, de betere van de twee. De Noorderlingen creëerden ook de meeste kansen. Daarbij kwam nog eens dat er drie debutanten meespeelden aan Haagse zijde. Toch kon ADO Den Haag nog wel twee keer scoren via Jaap van Duijn en Diego Liefden.

ADO Den Haag startte met twee nieuwelingen in de basiself. Dat waren Mike Tros en Jorn van Lunteren. Beide spelers zijn tweedejaars A-junior. In de rust kwam daar nog een debutant bij in de vorm van Steve van Kesteren. Deze verdediger is pas eerstejaars A-speler. Op deze jongens moest een beroep worden gedaan door de vele problemen van het eerste elftal met blessures en schorsingen. Daardoor spelen veel jongens, die normaal gesproken bij de beloften meedoen, met team 1 mee. FC Groningen miste in de beginfase van het duel wat kleine mogelijkheden. Na twintig minuten kreeg het de eerste grote kans van de wedstrijd. Het leverde direct de 1-0 op. Leandro Bacuna werd van achteruit de diepte ingestuurd en kwam daarna solo op ADO Den Haag-keeper Martijn de Zwart afstevenen. Voor de spits was het een koud kunstje binnen te schieten. De ploeg van coach Dick Lukkien bleef na de openingstreffer de betere partij. ADO Den Haag had vooral veel moeite met de vele bewegende spelers aan Groningse kant. Het duurde dan ook niet lang voordat de groen-witten weer gevaarlijk werden. Met ruim een half uur gespeeld, nam Halil Benmoussa de bal vol op de pantoffel, maar De Zwart redde knap. In de rebound stuitte ook Bacuna op de Haagse doelman. Niet lang na de hachelijke situatie voor het ADO Den Haag-doel, was het weer raak voor FC Groningen. Wederom was Bacuna de plaag voor de vijandelijke defensie. De aanvaller stoomde door op links (randje buitenspel), gaf de bal voor, en bij de tweede paal gleed Benmoussa de 2-0 binnen. Een paar minuten voor rust kon ADO Den Haag nog wat terug doen. FC Groningen-verdediger Nick Bakker maakte hands in zijn eigen zestien, waardoor de bal op de stip ging. Van Duijn rondde onberispelijk af. Voordat de kleedkamers werden opgezocht, kregen Thomas Verheijdt (ADO Den Haag), Mathias Jones en Bacuna (FC Groningen) nog aardige kansen, maar bleef het bij 2-1. In de eerste fase na rust gebeurde er weinig op het veld. Pas in de 70e minuut kwam er weer wat opleving, door een goal van FC Groningen. Luis Pedro soleerde vanaf het eigen strafschopgebied het hele veld over. De verdediger was uiteindelijk nog in staat een perfecte voorzet af te leveren op Bacuna, die eenvoudig de 3-1 binnen liep. Het pleit voor ADO Den Haag was ruim tien minuten voor tijd helemaal beslecht. FC Groningen-aanvoerder Tim Keurntjes mocht vanaf zo’n twintig meter aanleggen voor een vrije trap en schoot die onberispelijk binnen. In de 88e minuut maakte Liefden nog een prachtige tegengoal, maar hij kon daarmee niet voorkomen dat ADO Den Haag met nul punten huiswaarts moest keren. ADO Den Haag gaat, door de nederlaag, met veertien punten uit dertien wedstrijden de winterstop in. Het staat daarmee op een twaalfde plek in de Eredivisie voor beloften. Maar wel met een ruime marge op de twee ploegen daaronder: Jong Sparta en Jong NEC/FC Oss. Op 23 januari 2012 hervatten de beloften de competitie. Dan staat de uitwedstrijd op het programma tegen Jong Vitesse/AGOVV.