Jong ADO Den Haag heeft maandagavond de eerste wedstrijd na de winterstop met 2-2 gelijkgespeeld. Uit bij Jong Vitesse/AGOVV stond de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen ruim vijf minuten voor tijd nog met 2-1 achter, maar dwong het via een benutte penalty van Jaap van Duijn alsnog een gelijkspel af. In de laatste minuut kreeg invaller Thomas Verheijdt nog een grote kans om drie punten mee naar Den Haag te nemen. De aanvaller zag zijn kopbal echter op de lijn gered worden. 2-2 was ook een terechte uitslag.

In de eerste tien minuten kregen Van Duijn namens ADO Den Haag en Valeri Qazaishvilli namens Vitesse/AGOVV twee kleine mogelijkheden. De eerste grote kans leverde direct de openingstreffer op. ADO Den Haag-spits Mike van Duinen kreeg op rechts de bal aangespeeld. Hij kapte vervolgens de vijandelijke zestien in, en schoot met z’n linkervoet hard raak achter keeper Eloy Room. De wedstrijd ging na de 0-1 gelijk op. ADO Den Haag blonk vooral uit in goed positiespel. Desondanks maakte Vitesse/AGOVV, na iets meer dan een half uur, gelijk. Kersverse aankoop Patrick van Aanholt bediende vanaf links een medespeler, die hard op ADO Den Haag-doelman Martijn de Zwart schoot. De keeper kreeg de bal niet goed onder controle, waardoor een andere aankoop Mike Havenaar in twee instantie alsnog het net vond. Vitesse/AGOVV zou zelfs met een voorsprong de kleedkamers opzoeken. Want in de 39e minuut wist Julian Jenner, met een prachtig lobje via buitenkant rechts, De Zwart te verschalken. Het betekende de 2-1 ruststand. Ondanks dat Adil Tihouna vlak na Jenners goal nog in het zijnet schoot. Na rust konden beide teams weinig grote kansen meer creëren. Het duel werd er niet onaantrekkelijker op. Vooral ADO Den Haag speelde erg goed, ofschoon Vitesse/AGOVV nooit serieus in de problemen kwam. In de 70e minuut ging ADO Den Haag wat nadrukkelijker opzoek naar de gelijkmaker door een aanvallende wissel (Verheijdt voor de moegestreden Chiro N’Toko). Dertien minuten daarna leverde dit ook een Haags doelpunt op, weliswaar door een penalty. Van Duinen werd onderuit gehaald, en de strafschop, die daaruit volgde, werd simpel benut door Van Duijn. Vanaf de 2-2 kon het nog alle kanten op in Gelderland. Vitesse/AGOVV zorgde voor flink wat dreiging met een schot van Qazaishvilli en twee mislukte stiftjes van Jenner. Verheijdt kreeg namens ADO Den Haag nog de grootste kans op een goal. Hij kopte richting het vijandelijke doel, uit een corner, maar zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden door Ulises Davila. In blessuretijd redde De Zwart nog een punt voor zijn ploeg, door een uitstekende redding op een schot van Qazaishvilli. Van Leeuwen was tevreden met de 2-2: “Het was één van onze beste wedstrijden van het seizoen. Met name in de tweede helft vond ik ons sterk spelen.” De prestatie was des te knapper, omdat er bij Vitesse/AGOVV veel spelers uit het eerste meededen. Hoewel dat volgens Van Leeuwen niet zoveel hoeft te zeggen: “Het klopte dat zij grotere namen konden opstellen dan wij. Maar dat betekende niet dat we voor hen onder hoefde te doen, en dat bleek ook. Wij speelden erg gemotiveerd, en konden daarom prima partij bieden. Jammer dat we uiteindelijk de 3-2 niet konden maken, maar 2-2 was een goede weergave van de krachtsverhoudingen.”