De weg naar boven lijkt in gezet door Jong ADO Den Haag. De mannen van coach Wilfred van Leeuwen wisten maandagmiddag hun tweede duel op rij te winnen. Net zoals vorige week, tegen Jong NEC/FC Oss, werd er een 4-1 overwinning geboekt in eigen huis. Dit keer waren de Haagse beloften te sterk voor nummer twee van de ranglijst Jong Heracles Almelo. De winst kwam pas in de tweede helft tot stand, nadat de Heraclieden de eerste helft domineerden, maar niet konden scoren. Ondanks dat ADO Den Haag een rode kaart kreeg na de 2-1, wist het nog twee keer het net te vinden.

Hercales Almelo was de ploeg die het best uit de startblokken schoot op De Aftrap, waar het weer erg onstuimig was. De ploeg van coach John Stegeman zette ADO Den Haag goed onder druk, waardoor zij vrijwel niet toekwam aan een fatsoenlijke opbouw. Naarmate de eerste helft vorderde, werd Heracles Almelo steeds dreigender. In de 20e minuut leidde dit voor het eerst tot een kans. Rechtsbuiten Daryl van Mieghem kwam naar binnen, schoot met links, en zag zijn indraaiende trap in de lange hoek gered worden door ADO Den Haag-keeper Martijn de Zwart. Na dit eerste serieuze gevaar, schoten nogmaals Van Mieghem en Thomas Bruns allebei een keer op het vijandelijke doel. Bij deze pogingen troffen zij andermaal De Zwart op hun weg naar glorie. Met een half uur op de klok ging de storm van Heracles Almelo wat liggen. Toch was ADO Den Haag niet in staat het de bezoekers echt lastig te maken. Er kon zelfs geen enkele kans genoteerd worden voor de Haagse ploeg. De Almeloërs bleven dan ook makkelijk op de been, maar hadden eigenlijk met een voorsprong de kleedkamers in moeten gaan, gezien het aantal kansen. Het bleef echter bij 0-0. Het begin van de tweede helft liet opeens een heel ander beeld zien. Mede doordat Van Leeuwen een tactische wijziging doorvoerde. Hij liet spits Ali Boussaboun - die zich afgelopen week tot de winterstop aan de club verbond - een linie zakken, en ‘nummer 10’ Paul Mulders ging in de aanval spelen. Het bleek een goede zet, want ADO Den Haag ging voortvarend van start. In de 48e minuut kreeg Boussaboun de allereerste kans namens de thuisploeg. Zijn schot uit de tweede lijn werd net over de lat getikt door Hercales Almelo-keeper Dennis Telgenkamp. Zestig seconden later lag het eerste doelpunt erin voor ADO Den Haag. Een corner, die vanaf links indraaiend werd getrapt door Jaap van Duijn, kwam op het hoofd terecht van Mulders. Zijn rake kopbal betekende de 1-0. Lang kon ADO Den Haag niet genieten van de voorsprong, want vier minuten na de openingstreffer werd het al 1-1. Patrick Gerritsen gaf van links voor op de inglijdende spits Samuel Armenteros. Op zijn lage schuiver had De Zwart dit keer geen antwoord: 1-1. Het initiatief bleef, ondanks de tegengoal, bij ADO Den Haag liggen. Dat resulteerde al snel na de gelijkmaker in de 2-1. Boussaboun stoomde op aan de rechterkant, en bediende verdediger Kevin Schutte, die mee opkwam. Met het puntje van zijn schoen, verschalkte hij Telgenkamp. Niet lang na de Haagse voorsprong, zakte het tempo van de wedstrijd weer flink, en bleven kansen aan beide kanten uit. Pas een kwartier voor tijd veerde het publiek weer wat op, nadat invaller Ricardo Samoender (hij verving Chiro N’Toko, die na lang blessureleed zijn rentree maakte en een helft meedeed) een rode kaart kreeg voor een tackle op Van Mieghem. Dit leek voor Heracles Almelo de uitgelezen mogelijkheid om weer wat nadrukkelijker opzoek te gaan naar de gelijkmaker. Hier kwam alleen weinig van terecht. ADO Den Haag bleef eenvoudig op de been en breidde de voorsprong zelfs uit vijf minuten voor tijd. Een vrije trap van Van Duijn werd niet goed weggewerkt door Telgenkamp, waarna de andere invaller Stanley Elbers in de rebound raak schoot. Vlak voor het einde van de wedstrijd, werd het feest voor ADO Den Haag helemaal compleet toen Boussaboun een uitstekende wedstrijd met een treffer bekroonde. Vanaf een meter of twintig loste hij een schot op goal. De bal leek houdbaar voor Telgenkamp, maar hij schatte de inzet verkeerd in, en daarmee werd het dus 4-1. Ondanks de overwinning staat ADO Den Haag nog steeds twaalfde in de eredivisie voor beloften. Uit twaalf wedstrijden zijn nu veertien punten gepakt. Volgende week staat de laatste wedstrijd vóór de winterstop op het programma. Op maandag 12 december gaat Van Leeuwen met zijn team op bezoek bij FC Groningen. Aftrap is om 18.30 uur.