ADO Den Haag heeft na de winterstop de competitie met een gelijkspel hervat. Tegen Roda JC kwamen de Hagenaars drie keer op voorsprong, maar dat was helaas niet genoeg voor de winst. In het Kyocera stadion werd het 3-3.

Dankzij een open wedstrijd zag het publiek liefst zes doelpunten. En dat aantal had nog veel hoger kunnen uitvallen. Beide ploegen, die dankzij hun aanvallende spel de nodige kansen kregen, probeerden wel de winnende te scoren, maar een gelijkspel gaf de krachtsverhoudingen het beste weer. Al zal met name de thuisploeg het meest teleurgesteld zijn, omdat twee tegentreffers door ongelukkige eigen fouten ontstonden. ADO Den Haag trok het positieve gevoel dat in het trainingskamp in Spanje was opgedaan bij de start van het duel door. En net als in Kerkrade (Tjaronn Chery na negen seconden) openden de Hagenaars al vroeg de score. Chery stond ook nu aan de basis door op rechts Wesley Verhoek diep te sturen. De rechtsbuiten leverde een afgemeten voorzet af, zodat zijn broer John de bal alleen maar hoefde binnen te lopen: 1-0.

De snelle doelpunt werd gevolgd door een aantal Haagse kansen, maar die troffen geen doel. Vervolgens gaven de groen-gelen de voorsprong na een kwartier zomaar weg. Compleet ongelukkig gaf Wesley Verhoek een slechte terugspeelbal richting de verdediging. Met Gábor Horváth uit positie had Mads Junker een vrije doortocht naar Gino Coutinho en de Deen klopte de doelman met een bekeken schuiver: 1-1. De Hagenaars pakten de draad weer op met doelgerichte vrije trappen van Wesley Verhoek en Jens Toornstra, maar het tweede Haagse doelpunt kwam op bijna onorthodoxe wijze tot stand. De aanval leek te zijn gestrand toen Lex Immers de bal niet goed meenam. Maar Chery kon het leder vanaf links toch nog voorgeven, waarna Charlton Vicento sneller dan Rob Wielaert reageerde en de bal bij de eerste paal langs doelman Pawel Kieszek frommelde: 2-1.

ADO Den Haag had in die fase verder afstand van de Limburgers kunnen nemen, maar de ploeg van Maurice Steijn kon het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Aan de andere kant leverde de riskante speelwijze met drie verdedigers de bezoekers nog wel gevaar op. Spits Sanharib Malki zag eerst zijn kopbal door Chery van de lijn gehaald worden en niet veel later schoot de Syriër, nadat hij zich van Christian Supusepa had ontdaan, naast het doel van Coutinho.

In de tweede helft kwam Roda JC het beste uit de startblokken en na 48 minuten stond het alweer gelijk. Junker kopte een lange bal van Jimmy Hempte door naar Mitchell Donald. De middenvelder bediende met de hak de opkomende Malki. Tegen het schot van de spits had Coutinho geen verweer: 2-2. Maar ADO Den Haag toonde opnieuw veerkracht en dit keer profiteerde Vicento van een zee aan ruimte. De linksbuiten was na een steekpass van Toornstra eerder bij de bal dan Kieszek en schoof de bal in het lege doel: 3-2. Opnieuw verzuimden de Hagenaars om de wedstrijd te beslissen, al kreeg de thuisclub dit keer wel de kansen. Maar zowel Chery als John Verhoek schoot over en ook doelman Kieszek was een keer eerder bij de bal dan de Haagse spits.

Het uitblijven van het vierde doelpunt zou ADO Den Haag uiteindelijk opbreken, want de Hagenaars hielpen de Limburgers aan de gelijkmaker. De thuisploeg kreeg een corner niet uit het strafschopgebied weggewerkt en via Wielaert en Junker kwam Malki ineens in scoringspositie. Van dichtbij maakte de Tank van Damascus alweer zijn elfde doelpunt van het seizoen 3-3. De Hagenaars probeerden nog een keer voor de winst te gaan toen invaller Ali Boussaboun in de 88e minuut op links Wesley Verhoek diep stuurde. De buitenspeler speelde zich vrij maar schoot de bal rakelings naast.

De ploeg van Steijn moest zich uiteindelijk met een gelijkspel tevreden stellen. Hierdoor blijft het verschil drie punten met Roda JC dat twee plaatsen boven de Hagenaars staat. Volgende week zondag speelt ADO Den Haag tegen een andere concurrent. Dan gaat het op bezoek bij NEC. De aanvang van dat duel is 16.30 uur.