Jong ADO Den Haag heeft maandagavond niet kunnen winnen. Nadat de ploeg van trainer/coach Maurice Steijn twee weken geleden voor de competitie thuis verloor van De Graafschap en vorige week in de beker door Vitesse/AGOVV werd uitgeschakeld, was dit maal Jong Feyenoord/Excelsior te sterk voor de beloften.

Het was een gelijkopgaande wedstrijd, die zich vooral afspeelde op het middenveld. In de eerste helft vielen er dan ook nauwelijks kansen te noteren. De eerste echte kans kwam pas in de tweede helft en dat leverde meteen een doelpunt op voor Feyenoord/Excelsior via Kelvin Leerdam. Deze goal bepaalde ook de eindstand.

Door Joey Gardien

ADO Den Haag reisde flink gehavend af naar Rotterdam. Vooral in de voorhoede had Steijn te kampen met problemen. Jarchinio Antonia en Santy Hulst waren geblesseerd en Charlton Vicento was geschorst. De plekken werden opgevuld door gelegenheidsrechtsbuiten Joël Tillema, Mike van Duinen en Giorgio Achterberg. Daarentegen had Steijn wel de beschikking over Ahmed Ammi, die weer terugkeerde na een blessure en negentig minuten speelde.

De eerste helft leverde nauwelijks kansen op. Pas in de tweede helft werd de wedstrijd iets opener. Na zes minuten was het al gelijk raak bij de eerste goede aanval. Namens de thuisploeg was het Kelvin Leerdam dit bij de tweede paal raak kopte uit een strakke voorzet van Tim Eekman. Een goal die enigszins uit de lucht kwam vallen.

Al vrij snel na de 1-0 kreeg Feyenoord/Excelsior twee grote kansen de score uit te bouwen. Eerst was het spits Adnan Alisic die de bal op de paal kopte. Even later kreeg Eekman nog een grote kans. Hij mocht alleen op keeper Nico Pellatz aflopen, maar het schot van de rechtsback ging rakelings naast.

ADO Den Haag kon in de slotfase pas wat terug doen. Achterberg kopte de bal op de lat uit een voorzet van Ammi. En met nog enkele minuten op de klok kon Serhat Koksal de bal vrij inkoppen, maar keeper Erwin Mulder bracht redding, waardoor de drie punten in Rotterdam bleven.

Ondanks de nederlaag was Steijn niet geheel ontevreden over de wedstrijd. “We speelden zeker niet slecht vandaag. Zeker in balbezit vond ik ons goed. Met iets meer geluk had er voor ons nog een puntje ingezeten.” De coach betaamde dat het gemis van de vaste voorhoede redelijke invloed had op de wedstrijd. Steijn: “We mistten vandaag zeker jongens zoals Antonia en Hulst. Toch hebben hun vervangers het zeker niet slecht gedaan. Maar de automatismen ontbraken een beetje, waardoor we ook net het geluk niet konden afdwingen om nog een goal te maken.”

Door de nederlaag staat ADO Den Haag nu op een zesde plaats met zeventien punten. Evenveel als AZ, NEC en Heerenveen/Emmen. De groen-gelen treden volgende week aan tegen FC Groningen, dat nu op een tweede plaats staat. De wedstrijd wordt op maandag 29 november gespeeld in het Kyocera Stadion. De aanvang in 18.30 uur.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong ADO Den Haag 1–0 (0-0)
Scoreverloop: 51. Leerdam 1-0
Locatie: Varkenoord

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Eekman, Cohen, Martins Indi, Waisapy (Morais); Leerdam, Ribeiro, Baltes; Van Buren (Jansen), Alisic (Schoonheijm), Mossaoui

Opstelling Jong ADO Den Haag: Pellatz, Ammi, Gielisse, Supusepa, Van Hese; Köksal, Van der Dussen (Tihouna), Resodihardjo (Artimi); Tillema (Elbers), Van Duinen, Achterberg.