Na drie wedstrijden zonder overwinning heeft Jong ADO Den Haag weer eens drie punten gepakt. Maandagavond werd in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-0 gewonnen van Jong Feyenoord/Excelsior. De Haagse formatie controleerde grote gedeeltes van het duel; achterin gaf het nauwelijks wat weg en het elftal sloeg toe op belangrijke momenten. Feyenoord/Excelsior viel wel aan, maar kon - zeker in de tweede helft - nooit tot heel grote kansen komen. Een verdiende overwinning voor de groen-gelen.

Door Joey Gardien

ADO Den Haag begon flitsend aan de wedstrijd op Sportpark Westvliet van Wilhelmus. Al in de eerste minuut kreeg Kevin Visser de bal van achteruit aangespeeld en hij besloot direct te schieten. De middenvelder zag zijn inzet uiteen spatten op de lat. In de nastoot schoot Donny van der Dussen nog over.

Feyenoord/Excelsior kreeg daarna iets meer grip op het duel. Toch was het ADO Den Haag dat in de twaalfde minuut alweer een grote kans kreeg via Mike van Duinen. Vanaf een meter of twaalf vuurde de aanvaller een schot af op het vijandelijke doel, maar daar bracht keeper Kostas Lamprou uitstekend redding. Een paar minuten later kreeg Tim de Cler namens Feyenoord/Excelsior de eerste mogelijkheid. De ex-international kreeg de bal niet ideaal voor de voeten, na uitverdedigen van ADO Den Haag. Het slappe schot wat volgde van De Cler kon simpel gevangen worden door ADO Den Haag-keeper Robert Zwinkels.

In de 18e minuut kwam ADO Den Haag op voorsprong. Diego Liefden rukte aan de rechterkant van het veld goed op en passeerde een paar man. De rechtsback kwam zelfs in het zestienmetergebied terecht, waar hij de bal voorgaf. Deze kwam tegen verdediger Emilio Samseij aan en via de zijkant van zijn voet belandde de bal achter zijn eigen doelman: 1-0.

De Rotterdammers leken al snel op gelijke hoogte te komen. Maar het was aanvaller Krisztian Simon, die op de lat schoot uit een voorzet van Nayib Lagouireh. Dit bleek achteraf het enige serieuze wapenfeit van Feyenoord/Excelsior in de hele wedstrijd. Want hierna was het eigenlijk alleen ADO Den Haag wat de klok sloeg als het ging om goede kansen. Zo schoot Jordy Brouwer net naast, na een goede combinatie met Van Duinen. En een paar minuten daarna kopte Liefden naast uit een vrije trap van Serhat Koksal.

Uitbreiding van de voorsprong kon ook niet lang uitblijven voor de Hagenaars. In de 29e minuut was het zover. Uitblinker Visser mocht op de rand van de zestien aanleggen voor een vlammend schot, wat op prachtige wijze in de verre kruising terecht kwam, 2-0. Direct na rust werd het duel min of meer beslist. Een lange bal van Koksal werd opgevangen door Giorgio Achterberg. De aanvaller passeerde zijn tegenstander en liet Lamprou kansloos via een laag schot in de lange hoek.

ADO Den Haag liet Feyenoord/Excelsior iets meer komen na de 3-0. Maar verder dan twee afstandschoten van Johnny Triel en Tim Eekman kwam de ploeg van coach André Hoekstra niet. Zelf creëerde de Hagenaars ook nog wel kansen. Eerst was het Achterberg, die de bal niet goed voor de voeten kreeg om de bal tussen de palen te werken en Van der Dussen schoot nog over, na goed doorkoppen van Brouwer. Maar de beste kans op 4-0 was voor Van Duinen. Via een steekpass van debutant en invaller Robin de Hey kwam Van Duinen alleen voor de keeper te staan. Hij kapte hem een paar keer uit, maar kon niet tot een schot komen. Lamprou wist de bal uiteindelijk op te pakken. Zo bleef het dus bij 3-0.

Op dinsdag 26 april speelt ADO Den Haag de laatste wedstrijd van dit seizoen in de beloftencompetitie. In het noorden van het land is FC Groningen de tegenstander. Het duel begint zoals gewoonlijk om 18.30 uur.

Jong ADO Den Haag – Jong Feyenoord/Excelsior 3–0 (2-0)
Scoreverloop: 18. Samseij 1-0 (eigen goal), 29. Visser 2-0, 46. Achterberg 3-0
Locatie: Sportpark Westvliet
Scheidsrechter: Jeroen Abbink
Gele kaarten: Auassar (Feyenoord/Excelsior), Achterberg (ADO Den Haag)
Opstelling Jong ADO Den Haag: Zwinkels; Liefden, Gielisse, Supusepa, Strooker; Visser (56. Tihouna), Koksal, Van der Dussen (70. Faik); Van Duinen, Brouwer, Achterberg (74. De Hey)
Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Eekman, Agatowski, Samseij (46. Y. van Deelen), De Cler; Auassar (46. J. van Deelen), A. Simon, Waisapy; K. Simon, Larsen (46. Triel), Lagouireh