ADO Den Haag onder 20 kan het kampioenschap na vandaag helemaal uit hun hoofd zetten. Concurrent Velo won nipt van Wateringse Veld en ADO Den Haag verloor zelf van Delft.

Gelijk vanaf de aftrap was het raak. Een lange bal vooruit bracht Delft de mogelijkheid om direct te scoren, en dat deden ze dus ook. ADO Den Haag leek daardoor wakker geschud want na 8 minuten kreeg Caglar Atis de mogelijkheid op de gelijkmaker. Hij miste echter alleen voor de keeper. Nog binnen het kwartier kon Delft de marge verdubbelen. De tweede keer in de wedstrijd dat de bezoekers voor het doel van ADO Den Haag kwamen en weer was het raak.

Een vrijgelaten speler in het strafschopgebied kon in 2x de bal binnen schieten. Delft kwam er verder in de eerste helft niet aan te pas maar wist toch redelijk stand te houden. Caglar Atis raakte een keer de paal en een goede vrije trap van Niels van Pelt werd knap gekeerd. Toch was het in de 38ste minuut 1-2. Niels van Pelt nam de bal mee tot de rand van het strafschopgebied en schoot hard raak. Vlak voor rust kon ADO Den Haag vanuit een vrije trap op gelijke hoogte komen maar de inzet van Ahmed Ali werd weer knap gestopt. In de 45ste minuut ging Delft nog een keer gevaarlijk in de counter maar deze werd eruit gehaald door Ferry de Jong. Hij ontving hiervoor een gele kaart wat wellicht iets te mild gestraft was.

Na rust kreeg Delft weer gelijk een grote kans op een doelpunt. Dit keer schoof men de bal net voorlangs het doel. Verder gebeurde er weinig in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist. Op het randje van buitenspel, misschien wel eroverheen, kon Delft de 1-3 aantekenen. De wedstrijd werd wat grimmiger wat uiteindelijk resulteerde in een rode kaart voor Niels van Pelt en de doelman van Delft. Boy Wotte schoot vlak voor tijd nog een keer verwoestend op de lat maar verder kwam de thuisploeg niet. Een teleurstellende nederlaag dus voor ADO Den Haag wat zich nu klaar kan maken voor de nacompetitie.

Scheidsrechter: De heer A. van den Hoed

Opstelling ADO Den Haag: Ramon Lujano, Cedric Ake, Peter Korteling, Ahmed Ali, Ferry de Jong, Diederick Hoogerwaard, Ramon Ripson, Niels van Pelt, Caglar Atis (55e min Daan de Blank), Boy Wotte en Jop Verhagen.